מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת הנקהמירית16/11/2011
אני אמא לילדה בת שנה וארבעה חודשים, אני ובמיוחד בעלי רוצים להפסיק להניק,ביתי מאוד מאוד אוהבת לינוק, אני מניקה אותה בדרך כלל לפני השינה ובבוקר.היא אלרגית לחלב פרה ולא מוכנה לקחת בקבוק עם מטרנה צימחית.בתחילת חודש נובמבר הכנסנו אותה לגן,ההסתגלות לגן עדיין קשה לה. יש לי מס' שאלות:
1. האים לחקות עם הגמילה בגלל ההסתגלות לגן, אם כן כמה זמן.
2. בתהליך הגמילה רצוי שאני היה כמה שפחות איתה, למשל בערב לפני השינה לא להיות בבית או שזה קושי כפול (גם בלי אמא וגם בלי הנקה).
3. האים היא צריכה תזונה אחרת (מטרנה) במקום ההנקה היא אוכלת ארוחת ערב ואח"כ מקבלת הנקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הנקה - תגובה
עדי יותם29/11/20111. כן, עדיף לא להעמיס על ילד (וגם לא על מבוגרים...) יותר מדי שינויים משמעותיים בבת אחת. עדיף לחכות לראות שטוב לה והיא הולכת לגן בשמחה חוזרת בשמחה.
2. חשוב דווקא שתהיי איתה ותתני לה הרבה תשומת לב ומגע בתקופת הגמילה. אפשר לצאת מן הבית בשעה שבה היא אמורה לינוק כדי לנסות למנוע מאבק.
3. אם התזונה שלה מגוונת אין שום צורך בתמ"ל כלשהו, שהוא מזון מעובד ומתועש. אפשר לקבל חלבון וסידן ממקורות אחרים, לא פחות טובים.
ולא שאלת אבל אני אומר בכל זאת - אם כל מה שנשאר אלו שתי ההנקות של הבוקר והערב, אולי תרצו לשקול לעבור את החורף כשהיא עדיין מקבלת את הנוגדנים שבחלב אם. מבחינת משרד הבריאות, ההמלצה היא להניק לפחות שנתיים... (חצי שנה מלא ובלעדי ואח"כ המשך הנקה בתוספת מזון מוצק מגוון).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)