מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוששת שהחלב עומד להיגמרגילת23/11/2011
בתי בת 5 חודשים.יונקת באופן מלא,פרט ללפני השינה ולפעמים בודדות שאני נעדרת לכמה שעות,בהן היא אוכלת תמ"ל.
בימים האחרונים היא יונקת מעט יחסית,נראה שזה בגלל כאבי השיניים.בימים הללו לא שאבתי ואני מרגישה שהחלב שלי התמעט מאוד (ניסיתי לשאוב כמה פעמים ויצא לי בקושי 20 CC) ולכן אני משלימה לה עם תמ"ל.אני מפחדת שהחלב עומד להיגמר כי גם כך תמיד הייתי בתחושה שאין מספיק...בנוסף אני כבר לא קמה בבוקר עם חזה גדוש כמו קודם.
לאחרונה התחלתי לתת לה טעימות של ירקות וכשתהיה בת חצי שנה היא תתחיל לאכול מנות שלמות במקום ההנקה,כשאז אני מקווה שהיא תמשיך לינוק בוקר וערב,אבל אני חוששת שכשיגיע העת לכך בכלל לא יהיה לי חלב כי אני מרגישה שכשאני ממעטת להניק החלב מתמעט באופן משמעותי.
אולי גם חשוב לציין שקיבלתי מחזור פעם ראשונה לפני כחודש ואני לא לוקחת גלולות למניעת היריון.
מה עליי לעשות בכדי להגביר את החלב?האם כדאי לשאוב כל שעתיים כפי שהצעתן בהודעה אחרת בפורום הזה? או שכדאי יותר לשאוב לאחר כל הנקה?האם יכול להיווצר מצב שזה לא יעזור וייגמר לי החלב?
אודה לעצתכן הדחופה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוששת שהחלב עומד להיגמר - תגובה
עדי יותם13/12/2011כדי להגביר את כמויות החלב אפשר לנסות להתנהל כאילו יש לך שפעת - את נכנסת למיטה ל-24 שעות, דואגת במידת האפשר גם לאכול ולשתות למיטה, קמה רק לשירותים/מקלחת. נחה, מניקה, ממלאת מצברים. הרבה פעמים זה עוזר גם לחלב.
שאיבה כשלא שואבים באופן קבוע (ובמקה שלך לא היה צורך בזה) נעשית פחות יעילה עם הזמן. ייתכן שמשאבה טובה יותר היתה מסייעת לך בהגברת הכמויות. אפשר לנסות לשאוב כל שעתיים ולראות אם זה עוזר.
אם לא עוזר, כדאי מאוד להיפגש בהקדם עם יועצת הנקה מוסמכת. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)