מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה משני הצדדים?רעות24/11/2011
שלום,
ילדתי את בתי הראשונה לפני חודש וחצי, אני מניקה ואני קצת מבולבלת מרוב שפע העצות והדעות..
רופאת הילדים אמרה לי שאני צריכה להניק אותה כל פעם מצד אחד, לעשות הפסקה של גרפס וחיתול ואז להציע לה שוב את אותו צד
יועצת הנקה אמרה לי שאני צריכה אחרי ההפסקה להציע לה את הצד השני
מה שאמרה לי הרופאה נשמע לי יותר הגיוני, כי אחרת איך התינוקת מגיעה לחלב השומני? (אם היא יונקת כל פעם רק את ההתחלה מכל צד?)
אבל הבנתי שהגעה הרווחת היא דווקא של יועצת ההנקה (שאמרה לי שאם אניק אותה רק מצד אחד בכל פעם, כלומר אגרה כל צד רק פעם בשש שעות בערך, ייגמר לי החלב מהר), אז כמו שאמרתי אני מבולבלת...
התינוקת עולה יפה במשקל (כמעט 400 גרם בשבוע בהתחלה, ועכשיו בערך 200:))
אשמח לחוות דעת והסבר...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה משני הצדדים? - תגובה
עדי יותם15/12/2011אכן, מקובלת יותר הדעה ששמעת מיועצת ההנקה, אבל ייתכן שדווקא עבורך, בגלל העלייה המאוד מכובדת (400 גרם בשבוע) מתאים להניק מאותו צד בכל פעם. זה מתאים לאמהות שמתחילות את תהליך ההנקה עם ייצור יתר של חלב.
אם יהיו פחות מחמישה-שישה חיתולים רטובים ביממה, אם תרד בעקומות ובעיקר אם לא תהיה רגועה אחרי ההנקה - חזרי להניק משני הצדדים בכל פעם. כשלא מגבילים את התינוקות במשך הזמן שהם יונקים, במיוחד מהצד הראשון, הם מקבלים את כל השומן שהם צריכים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)