הנקה משני הצדדים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנקה משני הצדדים?
    רעות
    24/11/2011

שלום,
    ילדתי את בתי הראשונה לפני חודש וחצי, אני מניקה ואני קצת מבולבלת מרוב שפע העצות והדעות..
    רופאת הילדים אמרה לי שאני צריכה להניק אותה כל פעם מצד אחד, לעשות הפסקה של גרפס וחיתול ואז להציע לה שוב את אותו צד
    יועצת הנקה אמרה לי שאני צריכה אחרי ההפסקה להציע לה את הצד השני
    מה שאמרה לי הרופאה נשמע לי יותר הגיוני, כי אחרת איך התינוקת מגיעה לחלב השומני? (אם היא יונקת כל פעם רק את ההתחלה מכל צד?)
    אבל הבנתי שהגעה הרווחת היא דווקא של יועצת ההנקה (שאמרה לי שאם אניק אותה רק מצד אחד בכל פעם, כלומר אגרה כל צד רק פעם בשש שעות בערך, ייגמר לי החלב מהר), אז כמו שאמרתי אני מבולבלת...
    התינוקת עולה יפה במשקל (כמעט 400 גרם בשבוע בהתחלה, ועכשיו בערך 200:))
    אשמח לחוות דעת והסבר...
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנקה משני הצדדים?

הוספת תגובה

• הנקה משני הצדדים? - תגובה

עדי יותם
    15/12/2011

אכן, מקובלת יותר הדעה ששמעת מיועצת ההנקה, אבל ייתכן שדווקא עבורך, בגלל העלייה המאוד מכובדת (400 גרם בשבוע) מתאים להניק מאותו צד בכל פעם. זה מתאים לאמהות שמתחילות את תהליך ההנקה עם ייצור יתר של חלב.
    אם יהיו פחות מחמישה-שישה חיתולים רטובים ביממה, אם תרד בעקומות ובעיקר אם לא תהיה רגועה אחרי ההנקה - חזרי להניק משני הצדדים בכל פעם. כשלא מגבילים את התינוקות במשך הזמן שהם יונקים, במיוחד מהצד הראשון, הם מקבלים את כל השומן שהם צריכים.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו