מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- להעיר תינוק לאוכל?מישהי26/11/2011
שלום, בתי בת חודשיים. בביקור האחרון בטיפת חלב, משקלה עמד על 4.650 ק"ג. האחות אמרה שמאז הפעם האחרונה שנשקלה, יש עלייה של 100 גרם בשבוע בלבד, ושזה "המינימום של המינימום". יש לציין שהתינוקת מתעוררת לאכול בערך כל 4-4.5 שעות במהלך היום, ובלילה יכולה לישון 8 שעות ברצף. האחות אמרה לי להעיר אותה במשך היום כל 4 שעות במידה והיא לא מתעוררת בעצמה.
יש לי 3 שאלות:
1. האם מותר בכלל להעיר תינוק משנתו?
2. האם אכן עלי להעיר אותה? אני יודעת שצריך להרגיל אותה לאיזשהוא סדר-יום מבחינת האכלה.
3. האחות ציינה שתינוק מותר להעיר עד שהשמש שוקעת, ולאחר מכן כבר אסור. האם זה נכון? אם כן, זה אומר שאפילו בשעה 20:00 אסור להעיר כי השמש כבר שקעה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי
מישהי28/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהעיר תינוק לאוכל? - תגובה
סיגל גולן29/11/2011שלום מישהי
אנחנו מצפים לבין 8-12 האכלות ביממה. זה לא צריך להתחלק שווה, אבל הממוצע זה כל 2-3 שעות, אבל ממה שאת כותבת אין את המספר הזה. 100 גרם בשבוע זה מעט יחסית אבל צריך להסתכל על הכל--על כמה היא מרוצה מהחיים, מתפתחת, וכו'. הייתי כן עושה שבוע של נסיון להעיר אותה בערך אחרי 3-3.5 שעות מתחילת הארוחה האחרונה ומנסה להיניק אותה. יכול לקחת כמה ימים עד שהסדר החדש ישתלב לה.
אין שום איסור להעיר תינוק!!! אפשר ביום ואפשר בלילה, ברגע שאנחנו חושבים שיש פער גדול מדי בין ארוחות!!!! לא יקרה שום דבר רע בזה.
לדעתי היה נכון גם להפגש עם יועצת הנקה מוסמכת באיזור מגוריך כדי לבדוק שהתפיסה שלה על השד אידיאלית ושהיא מרוקנת את השד כמו שצריך. אם יש צורך להגביר את כמות החלב אפשר להכנס למערך שאיבות בנוסף להנקה בימים הקרובים כדי לשדר לגוף שצריך יותר.
בהצלחה!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)