מספר שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר שאלות
    תמר
    07/12/2011

שלום,
    בתי הבכורה בת שישה שבועות וחצי, ניזונה מהנקה בלבד, ללא בקבוקים או מוצץ.
    עד לא מזמן כל הנקה נמשכה בין 40 דקות לשעה, בתדירות משתנה הנעה בין שעה וחצי לשלוש שעות (גם בלילה). ביומיים האחרונים היא נרדמת לאחר כעשר דקות/רבע שעה של הנקה, וכל נסיונותיי להעיר אותה נכשלים (דגדוגים, החלפת חיתול וכו'). לאחר ההנקה השד עדיין מרגיש מלא. כמו כן, יוצא שהיא יונקת בכל פעם רק משד אחד. יש לציין שעדיין יש לה מספר יציאות ביום והחיתולים רטובים.
    מספר שאלות:
    1. האם המצב החדש אמור להדאיג אותי? האם יש סיכוי שהיא יונקת כמות מספקת ב-10 דקות??? אני חוששת שהיא לא מקבלת מספיק חלב, ושכמות החלב תרד בגלל הירידה בביקוש...
    2. ללא קשר למצב החדש, תמיד התלבטתי לגבי התזמון הנכון להחלפת השד: האם יש זמן מסוים שלאחריו מומלץ להחליף? אני אף פעם לא מגיעה למצב של ריקון (בלחיצה תמיד זורם חלב נוסף), ובדרך כלל היא יונקת ומפסיקה לסירוגין לאורך ההנקה, כך שקשה לי להצביע על נקודה שבה "סיימה" עם צד מסוים לחלוטין.
    תודה רבה,
    תמר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות

הוספת תגובה

• מספר שאלות - תגובה

לילי עוזיאל
    08/12/2011

שלום תמר,
    קשה לענות בלי לראות את הילדה. אם לפי האינטואיציה שלך יש בעיה - כדאי לראות יועצת הנקה.
    ייתכן שעם הגדילה היא פשוט התייעלה וההנקה התקצרה ומצד שני את מרגישה שהשד פחות מתרוקן...
    הייתי מציעה לשקול פעם בשבוע בתקופה הקרובה ולהתנהל בהתאם.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו