מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יצירת אינטימיותיולי07/12/2011
שלום לכולם,
אשמח לעצות. אני אכולת רגשות אשם.אני מרגישה שאני לא מספיק משקיעה בתינוקת שלי הת חודשיים וחצי.אומרים שעד גיל שנה הקשר בין אם לתינוק זה דרך הנקה. לצערי הצלחתי להניק רק 40 יום. כיוון שחליתי והייתי חייבת לקחת תרופות והפסקתי להניק לכשבוע, ככה החלב נעלם... הייתי ממש בדכאון והיום אני מאכילה רק מבקבוק. אני נורא מקנא באימהות שמניקות ומרגישה שלא התאמצתי מספיק בשביל להניק. מרגישה שאיבדתי את הקשר עם התינוקת, את הפעולות שאני עושה איתה כל יום כל אחד יכול לעשות איתה.... בנוסף, אני עוד כחודש חוזרת לעבודה, יש לי עבודה טובענית, במקרה הטוב אצליח להיות בהבית רק בחמש או שש בערב. ככה שלא יהיה לי ינותר מדי זמן לבלות איתה. התינוקת רוב הזמן תהיה אצל סבתא שלה. אני נורא מפחדת שעכב כל זה, התינוקת בכלל לא תדע שאני האמא שלה ולא תרגיש בי צורך. תייעצו לי בבקשה אילו דברים מיוחדים אני יכולה לעשות איתה בשביל ליצור אינטימיות וקירבה. זו לידה ראשונה, לכן אני מתרגשת מכל דבר קטן ואכולת רגשות אשם...אני ממש רוצה שהיא תאהב אותי ותרגיש בי צורך, איך לעשות זאת. בבקשה עצות.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת להגיב...
תמר08/12/2011אמנם אני אמא טרייה בדיוק כמוך, אבל מנסיוני עם הורים וילדים בתחום עבודתי מרשה לעצמי לענות...
הקשר נוצר במישורים רבים, ההנקה מהווה רק אחד מהם. אמהות רבות לא מניקות מסיבות שונות- האם את חושבת שהן לא מצליחות ליצור אינטימיות עם תינוקן? אני בטוחה שכן! אמא יש רק אחת ואין לה שום תחליף בעולם- לא סבתא ולא מטפלת... היא היתה בתוכך 9 חודשים ולכן מזהה אותך כדבר הבטוח והמרגיע ביותר: הריח שלך, הדופק, קצב הנשימה וקולך, הם אלו שמבדילים בינך לבין שאר האנשים... המגע שלך ייחודי עבורה ואין לי ספק שנוסך בה רוגע וביטחון. במקום להניק את יכולה ליצור "אווירה" אינטימית בזמן האכלה מבקבוק (או בכל זמן אחר שמתאפשר לך): להיות איתה במגע "עור לעור"- היא ואת ללא חולצה, זה מאוד מקרב. הבת שלי נרדמת עלי ככה וזה תענוג גדול! בנוסף, דברי איתה, ספרי לה כמה את אוהבת אותה, שירי לה שירים... אני בטוחה שהיא תרגיש את החום והאהבה שלך, וההנקה תהפוך למשהו שולי ביחסים ביניכן.
מקווה שעזרתי במשהו ומאחלת לכן רק טוב,
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)