מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום הנקה ושאיבהעדי09/12/2011
ילדתי ביום שישי שבוע שעבר
היום היום ה7רציתי לדעת כמה תינוק צריך לאכול היא נולדה 3430
כרגע אני שואבת ולא מניקה כי היא פעה אותי וכואב לי מאוד
רציתי לשאול כמה שאלות
האם שאני שואבת ומביאה לה חלב זה בסדר שאני לא מניקה ??{אני יודעת שהמגע והקירבה טובים לה }כל כמה שעות צריכה לאכול ??האם להעיר אותה ??
בקרוב כן ארצה להניק איך אדע אם היא אכלה מספיק כי לפעמים הם לא תופסים טוב או סתם משחקים אם השד
כמה זמן חלב שאוב יכול להיות בחוץ??וכמה זמן במקרר 24שעות??
והאם זה בסדר לחמם קצת לפושר בכוס מים חמים את הבקבוק??
אם היא יונקת רק מצד אחד האם להעביר אותה ולהפסיק אותה לשד השני ??
תודה וסליחה על כל השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מדלגים עלי??
עדי12/12/2011?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום הנקה ושאיבה - תגובה
עדי יותם25/12/2011אפשר לחשב את הכמות היומית שתינוק צריך כך: מכפילים את המשקל בק"ג ב-150 מ"ל, וב-180 מ"ל. כך את מקבלת את הטווח לכמות יומית. את התוצאה את מחלקת בשמונה, או במספר הארוחות בפועל, כדי לקבל כמות ממוצעת לארוחה. לא צריך להיצמד במדויק למספר אלא רק שייתן לך סדר גודל. בכל גיל ומשקל - מקסימום כליטר ליממה.
לדוגמה - תינוק במשקל 4 ק"ג יזדקק ל-600 עד 720 מ"ל ליממה, ז"א כשמונים-תשעים מ"ל לארוחה אם אוכל 8 פעמים ביממה.
ההנקה עדיפה וגם נוחה וקלה יותר, אבל אם זה לא מסתדר - חלב שאוב טוב עשרות מונים מאשר תמ"ל.
היא צריכה לאכול לפחות 8 פעמים ביממה.
יודעים שתינוק מקבל מספיק אם יש עד גיל חודש יציאות בכמות של 4 כפות צואה לפחות לאורך היממה, 6 חיתולים רטובים בשתן שקוף, ועלייה במשקל של לפחות 150 גרם לשבוע בחודשיים-שלושה הראשונים.
בסדר גמור לחמם במים חמים.
להיניק מצד אחד כמה שתרצה, עד שמתנתקת מעצמה/נרדמת, ואז להרים לגיהוק אם יש, להחליף חיתול אם צריך, ולהציע את הצד השני - אם תרצה תינק משם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)