מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה ושאיבהאביטל02/01/2012
שלום !
יש לי שאלה , אני מניקה הנקה מלאה , הילדה בת 3.5 שבועות ועולה במשקל יפה .
לעיתי אני מנסה לשאוב על מנת שאוכל לנוח מעט , אך לצערי בשאיבה יוצא נורא מעט חלב
האם זה תקין ? כמה צריך לצאת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה ושאיבה - תגובה
סיגל גולן03/01/2012שלום אביטל
אם כרגע את שואבת בנוסף להנקה מלאה זה מאוד סביר שיצא מעט חלב. הגוף מייצר בערך מה שהתינוקת צריכה, שזה מה שהיא משדרת לגוף ביניקה שלה. הרצון לנוח מאוד מובן אבל גם אם נותנים בקבוק של חלב שאוב במקום הנקה, ההמלצה שלנו תהיה לשאוב באותו זמן כדי לשדר לגוף שהייתה עכשיו ארוחה. אחרת הגוף יחשוב שאפשר לייצר פחות. אז אני לא יודעת כמה זה ממש יתן לך לנוח. לא מכינים יולדות מספיק לפני הלידה לכך שלא תהיה להן המנוחה והשינה שרגילות לקבל.....
לגבי השאיבה עצמה: צריך לבדוק את מודל המשאבה. יש פשוטות ויש רציניות.
עדיף לשאוב בבוקר כשרוב היולדות מלאות יותר: אחרי הנקה של 6 או 7 בבוקר. אפשר במשך כמה פעמים ביום לשאוב ולאחד את המנות כשכולן קרות במקרר, וכך לצבור מנה אחת. הכמות שהיא צריכה עכשיו בארוחוה תלויה במשקל שלה ובמספר ההנקות ביום.
ככל שתשאבי יותר פעמים, הגוף "יתידד" עם המשאבה ואמור להיות קל יותר.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)