התייעצות לגבי המוטיליום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות לגבי המוטיליום
    חנה
    07/02/2012

בעקבות העובדה שאין לי הרבה חלב ולא עזר לי חילבה וטיפות של חלב רב החלטתי להשתמש בתותח האחרון שזה כדורי המוטיליום. רציתי לדעת האם עושה תופעות לוואי?אמרו לי לקחת 2 ביום אחרי ארוחה ,האם להפסיק לקחת אחרי שזה מתחיל לעזור או להמשיך היות והחלב יפחת אם אפסיק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות לגבי המוטיליום

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי המוטיליום - תגובה

לילי עוזיאל
    20/02/2012

חנה שלום,

לטיפול במוטיליום בדרך כלל אין תופעות לוואי. כל אחת מאיתנו שונה ואם תרגישי תחושה לא נעימה - הוועצי ברופא או ביועצת הנקה. ד"ר מירה ליבוביץ' מהמרכז הרפואי להנקה במושב אודים (אזור נתניה) תוכל לתת לך גם ייעוץ הנקה וגם טיפול תרופתי. אני חברה בצוות מרפאתה ויודעת שהיא מאוד מנוסה בבעיות כאלה.
    בהיעדר מידע על הסיבה למיעוט החלב לא ניתן יהיה לדעת אם תזקקי למוטיליום לטווח קצר או ארוך. לעיתים בטעות חושבים שדי לקחת תכשירים ולא נותנים מספיק דגש על פינוי חלב מהשד לעיתים תכופות ככל הניתן (האם את שואבת עם משאבה ברמת בית חולים בתדירות גבוהה?)
    יש אנשים שמטופלים במוטיליום שנים ברציפות בגלל בעיות במערכת העיכול ואין כל בעיה בכך. כנ"ל לגבי נשים שנוטלות תרופה זו בקשר עם הנקה.
    יש טיפולים אלטרנטיביים יותר פוטנטיים מאלה שציינת כמו טינקטורות של צמחי מרפא שמתאימים ספציפית עבורך. גם טיפולים כמו דיקור סיני יכולים להועיל מאוד.

בהצלחה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו