השתנקות בהנקה ופליטה במהלך השינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השתנקות בהנקה ופליטה במהלך השינה
    גלי
    18/02/2012

שלום,
    בני בן 10 ימים ניזון מהנקה בלבד,הוא נולד במשקל 3545 גרם ועולה במשקל יפה עד כה, אני מניקה בממוצע 10-11 פעמים ביום. כמעט במהלך כל הנקה חלה מעיין השתנקות. בשלב מסויים הוא מפסיק לינוק ומשתעל. אבדוק את הנושא עם רופא ילדים אך האם יש לך השערה מדוע זה קורה ואין ניתן למנוע זאת?
    כמו כן לרוב הוא נרדןם במהלך ההנקה ולעיתים אינו עושה גרפס לאחר ההנקה גם אם אני מחזיקה אותו בזוית ישרה מספר דקות(15 שעה). אולם הוא פולט הרבה מתוך שינה(כמות הנראת לי כבסביבות ה5-8 מ"ל).
    שתי התופעות מדאיגות אותי ? מה עלי לעשות בנושא?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• השתנקות בהנקה ופליטה במהלך השינה - תגובה

לילי עוזיאל
    20/02/2012

הי גלי,

אני מאוד נהנית מהאמהיות הנפלאה והדואגת שלך. מזל טוב. לפני עשרה ימים נולדה אמא...
    קשה להתרשם ממצב נתון בלי לראות, אולם בהתחשב במגבלות של מתן עזרה דרך אינטרנט (זה כמו קורס שחייה בהתכתבות...) ממה שאת מתארת נשמע לי שיש לך רפלקס שחרור חלב חזק.
    מהו הרפלקס?
    זה הרגע בו החלב משתחרר לתוך הצינוריות והופך להיות זמין לתינוק.
    לעיתים לתינוק קטן זהו זרם חזק.
    מה אפשר לעשות?
    להרים אותו לרגע שיהיה זקוף, שיסדיר את נשימתֿו ואז להחזיר אותו לשד. אם כשאת מחזירה אותו הוא עדיין מתקשה להתמודד - אולי כדאי לסחוט חלב ידנית למשך כחצי דקה עד דקה, כדי לעבור את שיא הזרם. כשהוא יגדל קצת - יהיה לו קל יותר.
    פליטות כשלעצמן אינן בעיה. אם הוא לא בוכה ונראה מוטרד אחרי פליטה ואם הוא עולה יפה במשקל - נשאר רק לכבס...
    המשיכי לעקוב אחרי העליה במשקל ותהני מהפיצפון...

לילי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו