מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השתנקות בהנקה ופליטה במהלך השינהגלי18/02/2012
שלום,
בני בן 10 ימים ניזון מהנקה בלבד,הוא נולד במשקל 3545 גרם ועולה במשקל יפה עד כה, אני מניקה בממוצע 10-11 פעמים ביום. כמעט במהלך כל הנקה חלה מעיין השתנקות. בשלב מסויים הוא מפסיק לינוק ומשתעל. אבדוק את הנושא עם רופא ילדים אך האם יש לך השערה מדוע זה קורה ואין ניתן למנוע זאת?
כמו כן לרוב הוא נרדןם במהלך ההנקה ולעיתים אינו עושה גרפס לאחר ההנקה גם אם אני מחזיקה אותו בזוית ישרה מספר דקות(15 שעה). אולם הוא פולט הרבה מתוך שינה(כמות הנראת לי כבסביבות ה5-8 מ"ל).
שתי התופעות מדאיגות אותי ? מה עלי לעשות בנושא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתנקות בהנקה ופליטה במהלך השינה - תגובה
לילי עוזיאל20/02/2012הי גלי,
אני מאוד נהנית מהאמהיות הנפלאה והדואגת שלך. מזל טוב. לפני עשרה ימים נולדה אמא...
קשה להתרשם ממצב נתון בלי לראות, אולם בהתחשב במגבלות של מתן עזרה דרך אינטרנט (זה כמו קורס שחייה בהתכתבות...) ממה שאת מתארת נשמע לי שיש לך רפלקס שחרור חלב חזק.
מהו הרפלקס?
זה הרגע בו החלב משתחרר לתוך הצינוריות והופך להיות זמין לתינוק.
לעיתים לתינוק קטן זהו זרם חזק.
מה אפשר לעשות?
להרים אותו לרגע שיהיה זקוף, שיסדיר את נשימתֿו ואז להחזיר אותו לשד. אם כשאת מחזירה אותו הוא עדיין מתקשה להתמודד - אולי כדאי לסחוט חלב ידנית למשך כחצי דקה עד דקה, כדי לעבור את שיא הזרם. כשהוא יגדל קצת - יהיה לו קל יותר.
פליטות כשלעצמן אינן בעיה. אם הוא לא בוכה ונראה מוטרד אחרי פליטה ואם הוא עולה יפה במשקל - נשאר רק לכבס...
המשיכי לעקוב אחרי העליה במשקל ותהני מהפיצפון...
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)