גמילה מהנקה- בן שנה ושבעה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מהנקה- בן שנה ושבעה חודשים
    מירב
    26/02/2012

שלום רב,
    בני בן שנה ושבעה חודשים ויונק בעיקר בלילה (באמצע הלילה ולפנות בוקר).
    ברור לי שזה הרגל, ואני חושבת שיחד עם הפסקת ההרגל ומעבר לשנת לילה רצופה אני כבר אגמול אותו (הוא כמעט לא יונק ביום, רק אולי בסופ"ש כשאנחנו מבלים יותר יחד במהלך היום-הוא הולך לגן באמצע השבוע).
    שאלתי היא האם הוא צריך השלמה של תמ"ל לאחר הפסקת ההנקה? כי לפעמים רואים ילדים שלא יונקים מסתובבים עם בקבוק תמ"ל גם בגיל 3...
    בנוסף, בלילה הוא יונק לא מעט (כ 10 -15 דקות סך הכל). האם צריך להוסיף לא מזון בעת הגמילה כדי שיתרגל שאין חלב בלילה?
    האם הוא עשוי להיות צמא בלילה וכדאי להציע לו מים במקום חלב? אני לא רוצה שיחליף הרגל אחד (הנקה) באחר (מים).
    תודה רבה מראש על התשובות!
    מירב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה- בן שנה ושבעה חודשים - תגובה

סיגל גולן
    01/03/2012

הי מירב
    תינוק בגיל הזה בהחלט לא זקוק לאוכל (חלב) בלילה. אפשר לספר לו שהשד הולך לישון ויקום באור הבוקר. אפשר להציע לו מים במקום אם הוא צמא. זה לא הרגל. ההרגל הוא פחות על החלב בהנקה כמו לחיבוק החם באמצע הלילה.
    לחלב שלך עדיין (ותמיד) ערך תזונתי וחיסוני. אם תוכלי להמשיך להיניק פעם או פעמיים ביום זה רק טוב. אם תרצי להיניק רק בסופי שבוע, לא בטוח שיהיה שם חלב אחרי שבוע ללא הנקה. לרוב ילדים מגיעים לגיל שמחליטים לבד להפסיק להיניק. אם לא מפריע לך (חוץ מהלילה) אז אין סיבה לא להמשיך.
    הוא בטח לא צריך בקבוק של כלום עכשיו. הוא יכול לשתות מים או חלב או מיץ מכוס. הוא לא צריך חלב נוסף אם הוא ישן כל הלילה.
    בהצלחה
    סיגל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו