מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כישלון בהנקהמאיה12/02/2008
קודם כל חבל שלא ידעתי על הפורום מקודם יכול להיות שהיתי מצליחה יותר בהנקה. הבת שלי כיום בת 4 חודשים, הנקתי אותה חודשיים בלבד. עד החודש הראשון עלתה יפה במשקל אך בשבועיים האחרונים של החודש הראשון היתה בוכה רוב הזמן (כשעה מאחרי ההנקה מתחילה לבכות ) ולא היתה ישנה מספיק. הרוב יעצו לי לתת לה תוספת מבקבוק אך אני פחדתי שהיא תתרגל לבקבוק ותעזוב את ההנקה , המשכתי להניק עם נתינת מעט תוספת עד גיל חודשיים אך התברר לי בטיפת החלב כשקלו אותה שהיא לא עלתה מספיק במשקל והאחות ייעצה לי לתת לה ארוחות שלמות מבקבוק כי אינה מקבלת מספיק חלב ממני. שמעתי בעיצה עם אכזבה וכאב היתי מניקה אותה ואחרי ההנקה נותנת לה ארוחה (כ-120)והיתה אוכלת את כולה לאט לאט התחילה לבכות אחרי זמן קצר שהיא יונקת ממני וההנקה הפכה לחוויה בלתי נעימה עד שבסוף עזבתי ללחוץ עליה ומהר מאוד החלב התייבש. מאז אני מרגישה תחושת כישלון וגם אשמה , כישלון כי רציתי כל כך להניק ואשמה כי הילדה שלי היתה רעבה במשך חודש שלם. יש כאלה שאומרים לי שיש נשים שהחלב שלהם אינו משביע , אין בו שומן האם זה נכון?דרך אגב התינוקת שלי היתה תופסת טוב את הפטמה (כמו שלמדו אותי בבית החולים) והיא היתה יונקת ושבעה עד החודש הראשון, ואני הייתי דואגת לתזונה ולשתיה מרובה והיתי מבלה שעות בהנקה בכל זאת לא הצלחתי מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למאיה
ג'ניס זאוסמר13/02/2008היי מאיה,
זה נכון שההנקה חשובה ושאת מכירה את כל הסיפור אבל הנקה היא לא הכל. יש לך תינוקת בריאה וזה שווה הרבה יותר מכל דבר אחר. עשית הכל כמו שהראו לך וחודש היא ינקה. כל כך הרבה תינוקות אפילו לא מקבלים הנקה אחת.
אני, במקומך, הייתי אומרת לעצמי - אי אפשר לחזור אחורה, עשיתי את המיטב, תודה לאל שיש לי תינוקות בריאה ופעם הבאה יהיה אחרת.
אין צורך להכנס למה שהיה ,תלכי קדימה ועל תדשדשי במה שהיה - לא עוזר!
אני לא אתייחס לכל מה שאמרו לך חוץ מזה שחלב אם תמיד טוב - אין חלב לא מסביע או דליל.
בפעם הבאה תפתחי דף חדש ,תשקלי את התינוק לעיתים קרובות ותתיעצי עם יועצת הנקה כדי לוודא הצלחה.
שוב - אנחנו יולדות בכדי להביא תינוקות לעולם,לגדל אותם בהאבה ולהביא אותם לעצמאות ולא רק להניק אותם.
מקווה להתכת בלידה הבאה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מאיה13/02/2008תודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)