מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה ותוספת פורמולהאילנה13/02/2008
שלום,
בני בן 3 שבועות שוקל כ-3.5 ק"ג, יונק במרווחים של שעה עד ל-3 שעות בכל פעם. אני מניקה בכל הנקה מצד אחד עד שהוא נרדם.
יש לי מספר שאלות:
האם מומלץ להניק משני הצדדים בכל פעם?
האם הוא כבר צריך לישון יותר שעות ברציפות בלילה?
כשאני מנסה לשאוב יוצא בערך 60 CC לכל שד. האם החלב מספיק לו?
כאשר עוברים לפורמולה - האם ניתן להרתיח מים מינרליים או רק מהברז? נראה לי שלמים מהברז יש ריח של כלור...
המון תודה
אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאילנה
ג'ניס זאוסמר13/02/2008היי אילנה,
מזל טוב!
מומלץ להניק מ-2 צדדים בכל הנקה. וכך עושים: להניק מהצד הראשון עד שמסיים (יורד לבד מהשד או נרדם על השד לאחר יניקה טובה) ולאחר מכן להציע את הצד השני. תינוקות בגיל הזה די רדומים לאחר הצד הראשון מהמאמץ יותר מאשר שובע. ולכן אני ממליצה להחליף לו טיטול לאחר הצד האשון , דבר אשר מאיר תינוקות ומזכיר להם שיש צד נוסף. כך נהנים מארוחה יותר מלאה גם לטובתם וגם לטובת אמהותיהם.בפעם הבאה תתחילי עם הצד שסיימת איתו.
אין לצפות שהוא ישן יותר שעות בין ההנקות בגיל הזה.
שאיבה : 60 סמ"ק לארוחה לתינוק בן 3 שבועות נשמע מעט מאוד. מכשירי שאיבה אף פעם לו מצליחים להוציא חלב כמו תינוק היונק אפקטיבית. בגיל הזה הייתי ממליצה להניק אותו ללא שאיבות אם אפשר ולא מחשבות על העברה לפורמולה (תמ"ל). יש לו את כל החים למאכלים אחרים וכל כך מעט לחלב אמא - תתני לו כמ שיותר ללא הפרעות מיותרות.
והעיקר תהני,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)



.jpg)