הנקה ותוספת פורמולה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנקה ותוספת פורמולה
    אילנה
    13/02/2008

שלום,

בני בן 3 שבועות שוקל כ-3.5 ק"ג, יונק במרווחים של שעה עד ל-3 שעות בכל פעם. אני מניקה בכל הנקה מצד אחד עד שהוא נרדם.
    יש לי מספר שאלות:
    האם מומלץ להניק משני הצדדים בכל פעם?
    האם הוא כבר צריך לישון יותר שעות ברציפות בלילה?
    כשאני מנסה לשאוב יוצא בערך 60 CC לכל שד. האם החלב מספיק לו?
    כאשר עוברים לפורמולה - האם ניתן להרתיח מים מינרליים או רק מהברז? נראה לי שלמים מהברז יש ריח של כלור...

המון תודה
    אילנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנקה ותוספת פורמולה

הוספת תגובה

• תשובה לאילנה

ג'ניס זאוסמר
    13/02/2008

היי אילנה,
    מזל טוב!
    מומלץ להניק מ-2 צדדים בכל הנקה. וכך עושים: להניק מהצד הראשון עד שמסיים (יורד לבד מהשד או נרדם על השד לאחר יניקה טובה) ולאחר מכן להציע את הצד השני. תינוקות בגיל הזה די רדומים לאחר הצד הראשון מהמאמץ יותר מאשר שובע. ולכן אני ממליצה להחליף לו טיטול לאחר הצד האשון , דבר אשר מאיר תינוקות ומזכיר להם שיש צד נוסף. כך נהנים מארוחה יותר מלאה גם לטובתם וגם לטובת אמהותיהם.בפעם הבאה תתחילי עם הצד שסיימת איתו.
    אין לצפות שהוא ישן יותר שעות בין ההנקות בגיל הזה.
    שאיבה : 60 סמ"ק לארוחה לתינוק בן 3 שבועות נשמע מעט מאוד. מכשירי שאיבה אף פעם לו מצליחים להוציא חלב כמו תינוק היונק אפקטיבית. בגיל הזה הייתי ממליצה להניק אותו ללא שאיבות אם אפשר ולא מחשבות על העברה לפורמולה (תמ"ל). יש לו את כל החים למאכלים אחרים וכל כך מעט לחלב אמא - תתני לו כמ שיותר ללא הפרעות מיותרות.
    והעיקר תהני,
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו