גמילה מהנקה-שאינה מרצון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מהנקה-שאינה מרצון
    נועה
    25/04/2012

שלום,
    רציתי לדעת כיצד לגמול את ביתי, בת 4 וחצי חודשים מהנקה.לצערי הרב אני צריכה לגמול אותה ואינני רוצה, אך בעקבות בעיה הורמונלית הגורמת להידללות משמעותית (עד קרחות) עלי לקחת טיפול תרופתי שאינו מאפשר הנקה במקביל. יש לציין,כי ממש ממש קשה לי לעשות זאת, ואני רוצה להמתין עוד קצת,האם זה משמעותי ה'עוד קצת'? ומצד שני מפחדת להקריח לגמרי..אני בחורה צעירה וזה מתסכל מאוד. בנוסף אציין, שביתי רגילה כשלושה ימים בשבוע מס' פעמים לאכול חלב אם באמצעות בקבוק, כיוון שאני סטודנטית.אולי זה מקל? אני רוצה לעשות את הגמילה בדרך הטובה והנכונה ביותר עבורה!! (אני כבר אסתדר עם המצב הרגשי המבאס שתקף אותי עקב כך..) אני רוצה שהיא לא תיפגע,כבר רואים את הרגישות שלה באופן כללי ואת העקשנות שלה - שזה מאוד מלחיץ אותי שישאיר לה טראומה כלשהי או יפתח לה חוסר ביטחון או אמון חלילה. סליחה על אורך ההודעה, אני פשוט לא יודעת איך לעשות,מה לעשות..איזה תחליף חלב מומלץ?! כמה נותנים,האם לפי שעות וכו'.. מאוד מתוסכלת וזקוקה להסבר של שלב שלב... הרבה הרבה תודה!!!
    (אגב,אם זה חשוב, לתרופה בטיפול קוראים: מינוקסי, וכדורי אבץ. (הרופאת עור אמרה שאוכל להתחיל טיפול רק לאחר סיום הנקה)
    הרבה הרבה תודה!!!
    סיון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מהנקה-שאינה מרצון

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה-שאינה מרצון - תגובה

לילי עוזיאל
    10/05/2012

נועה יקרה,

אהבת אם אינה תלויה בהנקה.
    רק מלחוש את האיכפתיות שלך אני בטוחה שתדעי לטפח את בתך רגשית
    ובכל פן אחר גם אם לא תניקי אותה.
    הייתי בודקת ביסודיות האם באמת אסור להניק עם הטיפול. ניתן לפנות למרכזים ליעוץ תרופתי בבליניסון או באסף הרופא ולשאול.
    אולי יש טיפול אלטרנטיבי שיכול לעזור באיזון ההורמונלי בלי צורך בנטילת תרופות שאסורות בהנקה? לעיתים יש יותר מדרך טיפול אחת ואולי כדאי לנסות ללכת מהקל אל הכבד.
    מהפן של ההאכלה - יש אמהות שמבקשות תרומת חלב אם מחברה/מכרה/או מפורום באינטרנט. מקובל שהתורמת עוברת בדיקות דם לוודא שהיא בריאה. זה נותן מענה על העדר בנק חלב אם רשמי בישראל.
    יש אמהות שבוחרות להאכיל בתרכובת חלב מלאכותי. יש כמה פירמות וכל אמא בוחרת מה שנח לה. לא מומלץ לתת תרכובת צמחית, אלא אם כן יש בעייה בריאותית כמו לדוגמה אלרגיה לחלבון חלב פרה.
    אפשר לעבור להאכלה מלאה מבקבוק בבת אחת, החזיקי את הילדה ככה שיהיה לכן כיף ונעים ועם קשר עין. החליפי הנקה בחיבוקים רבים ויהיה בסדר.
    מה שלא כדאי לעשות זה להפסיק את ניקוז החלב מהשד בבת אחת. בדרך-כלל זה יגרום לגודש, סתימות בצינוריות, דלקת בשד וכל מיני צרות לא נעימות.
    הקפידי לסחוט חלב בכל פעם שהשד מלא בצורה לא נעימה. לא עד כדי ריקון אלא רק עד הפגת העומס. ככה בהדרגה הגוף יבין שאין מי שצורך את החלב ובהדרגה ייצור החלב ייפחת.

רק בריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו