גודש בשד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גודש בשד
    גלי
    27/04/2012

הי,
    כיצד עדיף לנהוג כאשר יש גודש בשד אחד, האם:
    1. להמשיך להניק רגיל משני הצדדים (להניק מצד אחד, הפסקת החתלה, הנקה מהצד השני) ובמקביל לשאוב קצת מהצד הגדוש אחרי היניקה ממנו, או-
    2. לתת לתינוקת (בת שבועיים וחצי) לינוק יותר מהצד הגדוש, ללא שאיבות? ואם כך, איך בדיוק עושים זאת מבלי לפגוע/לגרום לגודש גם בצד השני?

יש לי קצת גודש כרגע בצד ימין, ומה שאני עושה זה להניק רגיל משני הצדדים, אבל מתחילה כל האכלה מהצד הגדוש, ולאחר מכן גם קצת שואבת ממנו. האם אני עושה נכון?

תודה רבה מראש! :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גודש בשד

הוספת תגובה

• גודש בשד - תגובה

הדר עמית מלר
    01/05/2012

הי גלי

שד הופך להיות גדוש כשחלב לא מוצא מהשד. זה אינו מצב תקין וכדי לנסות לא להגיע לשם. כשאת מרגישה מלאות (לפני הגודש) - יש לרוקן את השד - להניק ו/או לשאוב.
    אם השד אינו מרגיש רך אחרי ההנקה - יכול להיות שהתינוקת אינה מרוקנת אותו ביעילות. כדאי בכל מקרה - להוציא ממנו עוד חלב אחרי, אם הוא עדיין מרגיש לך מלא וקשה. אפשר עם משאבה או לסחוט עם היד.
    נשמע שמה שאת עושה הוא בסדר גמור, שימי לב רק לא להגיע לגודש באופן קבוע, אלא לרוקן את השד לפני כן.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו