מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גודש בשדגלי27/04/2012
הי,
כיצד עדיף לנהוג כאשר יש גודש בשד אחד, האם:
1. להמשיך להניק רגיל משני הצדדים (להניק מצד אחד, הפסקת החתלה, הנקה מהצד השני) ובמקביל לשאוב קצת מהצד הגדוש אחרי היניקה ממנו, או-
2. לתת לתינוקת (בת שבועיים וחצי) לינוק יותר מהצד הגדוש, ללא שאיבות? ואם כך, איך בדיוק עושים זאת מבלי לפגוע/לגרום לגודש גם בצד השני?
יש לי קצת גודש כרגע בצד ימין, ומה שאני עושה זה להניק רגיל משני הצדדים, אבל מתחילה כל האכלה מהצד הגדוש, ולאחר מכן גם קצת שואבת ממנו. האם אני עושה נכון?
תודה רבה מראש! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודש בשד - תגובה
הדר עמית מלר01/05/2012הי גלי
שד הופך להיות גדוש כשחלב לא מוצא מהשד. זה אינו מצב תקין וכדי לנסות לא להגיע לשם. כשאת מרגישה מלאות (לפני הגודש) - יש לרוקן את השד - להניק ו/או לשאוב.
אם השד אינו מרגיש רך אחרי ההנקה - יכול להיות שהתינוקת אינה מרוקנת אותו ביעילות. כדאי בכל מקרה - להוציא ממנו עוד חלב אחרי, אם הוא עדיין מרגיש לך מלא וקשה. אפשר עם משאבה או לסחוט עם היד.
נשמע שמה שאת עושה הוא בסדר גמור, שימי לב רק לא להגיע לגודש באופן קבוע, אלא לרוקן את השד לפני כן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)