הנקה לקראת ילד שני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנקה לקראת ילד שני
    דין
    04/05/2012

שלום וברכה,

לפני שנה ילדתי את ביתי.
    בעוד כ-7 חודשים אני אמורה ללדת ילד שני.

ראשית- בימים/שבועות הראשונים לא הרגשתי כלל וכלל! כאבים בחזה כמו שחשתי בהריון הראשון .

שנית-היום,שנה לאחר הלידה, כאשר אני לוחצת קלות על השדיים אני רואה טיפה לבנה!!
    שאלתי היא:
    האם זה אומר שהשלב של הקולוסטרום לא יגיע?
    בלידה הראשונה ב-3-4 ימים ראשונים יצא אותו נוזל צהבהב כזה.

שלישית- כיום ביתי לא יונקת כלל ומכאן שאין לי בכלל!!! חלב. באיזה שלב בהריון החזה מתמלא שוב לקראת הלידה?
    אם בלידה הראשונה היו לי כמויות סבירות ולא מעבר (בשאיבה מ-2 צדדים היה יוצא 120) האם זה מה שיהיה גם עכשיו או פחות מכך?

תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנקה לקראת ילד שני

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי?

דין
    10/05/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה לקראת ילד שני - תגובה

לילי עוזיאל
    10/05/2012

שלום דין,

בואי נתחיל מהסוף:
    שאיבה היא לא אינדיקציה לכמות החלב שאת מייצרת. בדרך כלל תינוקות מנקזים את החלב מהשד יותר ביעילות ממשאבה.
    מה שיותר מעניין הוא אם בתך שגשגה בצורה תקינה כאשר ינקה.
    בהנקה בלעדית נצפה לעליה של 150-200 ג' בשבוע בשלושה החודשים הראשונים לחיים. כמובן שזה הממוצע ויש כאלה שיעלו מעט פחות או מעט יותר וכל מקרה ייבחן לגופו.
    אם הנקת את בתך והיא שגשגה באופן תקין בלידה, הרי כל עוד אינך סובלת מבעיה בריאותית חדשה ומשמעותית כעת ולאחר הלידה שתבוא עליך לטובה, אין כל סיבה לחשוב שמשהו ישתבש.
    מה שכן אוכל להדגיש כי תנאי לייצור נאות של חלב לאחר כל לידה, הוא ניקוז תקין ותכוף של השד בשבועיים הראשונים אחרי הלידה. במילים אחרות: אם אחרי הלידה ההנקה תכאיב לך, או שתחושי כל קושי בה, דאגי לקבל עזרה מקצועית או לחילופין לשאוב את החלב מהשד כנגד כל ארוחה של התינוק - וככה גם אם תהיה תקופת הסתגלות מאתגרת, ייצור החלב לא ייפגע.
    לגבי הטיפה הלבנה - גם חודשים רבים לאחר גמילה ניתן לסחוט כמות חלב מעטה מהשד.
    תחילת ייצור הקולוסטרום בהריון מתרחשת סביב שבוע 16-18. כמובן שבעת הלידה, עם לידת השליה מתחיל תהליך שלא קורה בעת ההריון ושבו החלב מתרבה ומשנה את הרכבו. את המלאות רב הנשים יחושו כעבור 2-5 יממות מהלידה.

מאחלת לך הריון תקין, לידה טובה ושתהיה לך הנקה מהנה ומספקת,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו