מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה והחזרה לעבודהמירי20/05/2012
שלום רב,
בתי בת 8 חודשים, יונקת הנקה מלאה. התחלתי לעבוד לפני פחות משבוע ובין ההפסקות שאבתי חלב בפאמפ אנד סטייל של מדלה אך הכמות שהגעתי אליה לא עלתה על 110 מ"ל. בנוסף כשהשארתי את החלב אצל המטפלת היא לא אכלה כמות גדולה בכלל - ביום הראשון מתוך 180 מ"ל השאירה 75 מ"ל. וביום השני לא רצתה לאכול את החלב השאוב מהבקבוק. יש לציין שכאשר החלב הוחלף בתמ"ל היא אכלה ללא בעיות מיוחדות. אני מאחסנת את החלב בתיק עם הנוזל ששומר על הקור שבא עם התיק וכשמגיעה מהעבודה מכניסה למקרר. האם זה משפיע על איכות החלב? מה הכמות ה"נורמלית" המתבקשת בשאיבה? כל כמה זמן לשאוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה והחזרה לעבודה - תגובה
לילי עוזיאל29/05/2012מירי שלום,
כל הכבוד שאת ממשיכה להניק למרות חזרתך לעבודה.
זה מאוד עוזר לתינוקת שההנקה נשמרת בשעות בהן את איתה.
נשמע לי שהתנאים שאת שואבת בהם ומעבירה את החלב
הביתה הם טובים. איכות החלב לא נפגעת כל עוד תנאי הקירור
טובים. בהקפאה יש מעט שינוי אבל עדיין עדיף על תמ״ל.
אין מידה מדויקת לשאיבה.
הרעיון הוא לא להגיע לחזה גדוש כדי לשמור על עצמך ועל ייצור החלב.
תינוקות יונקים לא אוכלים ארוחות גדולות- זה אחד היתרונות הגדולים
בהנקה. השאירי לה מנות קטנות יותר והיא תינק בשמחה כשתחזרי אליה.
היא בת שמונה חודשים - יתכן וחלק ממזונה כשאת בעבודה הוא מזון אחר? פירות? ירקות? בשר הודו במחית או בחתיכות קטנטנות?
לגבי השאיבה: האם את שואבת שאיבה דו צדדית? זה אפשרי במשאבה שברשותך וזה מאוד יעיל.
כמו כן יש שם תא לתמונה של הילדה - השתמשי בכך. זה גם יכול לעזור לייעל את השאיבה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אמא מתוסכלת29/05/2012תודה על תשובתך.
ולשאלתך, כן היא אוכלת בנוסף גם ארוחת פירות וירקות וממה שהבנתי מהמטפלת היא גם מקבלת בנוסף גם אוכל שהיא מכינה. האם בגיל כזה הארוחות מחליפות הנקה? כמה סמ"ק היא צריכה לצרוך עכשיו? - מאחר ואני שואבת אני לא מצליחה לעמוד בדרישה של הכמות שהיא מבקשת ולכן המטפלת מוסיפה לה תמ"ל - זה הכרחי? מה התפריט הממולץ לילדה בגיל מבחינת מזון נוסף והנקות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
לילי עוזיאל07/06/2012הי מירי,
אני מרגישה שפגישה עם אחות טיפת חלב תוכל לספק לך תשובה מהימנה ומקיפה יותר בנושא הזה. זה מידע יותר רחב ממה שאני יכולה לענות לך במסגרת פורום באינטרנט.
גם תזונאית היא כתובת טובה ויש גם ספרים בנושא תזונת פעוטות.
בהצלחה ובתאבון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)