עזרה בהנקה...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בהנקה...
    שיר
    11/06/2012

שלום,

יש לי תינוקת בת שבוע (נולדה ב- 4/6 בבוקר) ואני מניקה אותה מהיום השלישי (בהתחלה שילוב עם סימילק עד שהנקה הסתדרה פחות או יותר). שאלותיי:

1) יש לי סדקים בפטמות שמאוד מקשות עליי ביומיים האחרונים. האם שמן שקדים יכול לסייע? במידה וכן, האם יש צורך לנקות אותו מהפטמה לפני הנקה?

2) חשבתי לשלב פעם ביום חלב שאוב (אני יודעת שזה לא מומלץ. אבל אני חייבת מנוחה לפטמות). במידה ואני שואבת/סוחטת חלב לבקבוק איזו כמות אני צריכה להאכיל אותה?

3) התינוקת יונקת בממוצע 20 דקות בכל 3 שעות לערך. לעיתים היא נרדמת ולא מתעוררת אפילו יותר מ-4 שעות. האם עליי להעיר אותה באופן יזום? אם כן, כל כמה זמן?

4) במידה ויש לי בקבוק שאוב, כמה זמן ניתן להחזיק אותו במקרר? בטמפרטורת חדר? אחרי האכלה חלקית? (עד כמה זמן ניתן להאכיל מאותו החלב שכבר אכלה ממנו)

מצטערת על האורך של השאלה... מודה מראש על כל עזרה....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בהנקה...

הוספת תגובה

• עזרה בהנקה... - תגובה

הדר עמית מלר
    14/06/2012

שיר בוקר טוב

פצעים בפטמות נגרמים מחיבור לא מטיבי. כדאי מאוד להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת IBCLC על מנת ללמוד כיצד לחבר בצורה נכונה.
    שמן שקדים יכול להקל אך אינו יכול לרפא או לתקן תפיסה לא טובה.
    כדאי לנגב אותו לפני, כי יכול להיות שלתינוק יהיה קשה לתפוס את השד בגלל השומניות.
    גם על שאר השאלות תוכל יועצת הנקה מוסמכת לענות .
    כמות בבקבוק - לפי המשקל שלה,
    כך גם נושא ההערה - מתחת לשלושה קילו - ההנחיה בבית החוליחם היא העיר כל שלוש שעות.
    חלב שאוב - ניתן להחזיק במקרר עד חמישה ימים,
    על השיש - עד הארוחה הבאה.
    אחרי האכלה חלקית - עד שעה מכיון שכבר נכנס אליו רוק ויש הצטברות של חיידקים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו