מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בהנקה...שיר11/06/2012
שלום,
יש לי תינוקת בת שבוע (נולדה ב- 4/6 בבוקר) ואני מניקה אותה מהיום השלישי (בהתחלה שילוב עם סימילק עד שהנקה הסתדרה פחות או יותר). שאלותיי:
1) יש לי סדקים בפטמות שמאוד מקשות עליי ביומיים האחרונים. האם שמן שקדים יכול לסייע? במידה וכן, האם יש צורך לנקות אותו מהפטמה לפני הנקה?
2) חשבתי לשלב פעם ביום חלב שאוב (אני יודעת שזה לא מומלץ. אבל אני חייבת מנוחה לפטמות). במידה ואני שואבת/סוחטת חלב לבקבוק איזו כמות אני צריכה להאכיל אותה?
3) התינוקת יונקת בממוצע 20 דקות בכל 3 שעות לערך. לעיתים היא נרדמת ולא מתעוררת אפילו יותר מ-4 שעות. האם עליי להעיר אותה באופן יזום? אם כן, כל כמה זמן?
4) במידה ויש לי בקבוק שאוב, כמה זמן ניתן להחזיק אותו במקרר? בטמפרטורת חדר? אחרי האכלה חלקית? (עד כמה זמן ניתן להאכיל מאותו החלב שכבר אכלה ממנו)
מצטערת על האורך של השאלה... מודה מראש על כל עזרה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בהנקה... - תגובה
הדר עמית מלר14/06/2012שיר בוקר טוב
פצעים בפטמות נגרמים מחיבור לא מטיבי. כדאי מאוד להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת IBCLC על מנת ללמוד כיצד לחבר בצורה נכונה.
שמן שקדים יכול להקל אך אינו יכול לרפא או לתקן תפיסה לא טובה.
כדאי לנגב אותו לפני, כי יכול להיות שלתינוק יהיה קשה לתפוס את השד בגלל השומניות.
גם על שאר השאלות תוכל יועצת הנקה מוסמכת לענות .
כמות בבקבוק - לפי המשקל שלה,
כך גם נושא ההערה - מתחת לשלושה קילו - ההנחיה בבית החוליחם היא העיר כל שלוש שעות.
חלב שאוב - ניתן להחזיק במקרר עד חמישה ימים,
על השיש - עד הארוחה הבאה.
אחרי האכלה חלקית - עד שעה מכיון שכבר נכנס אליו רוק ויש הצטברות של חיידקים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)