בת 11 חודש יונקת ואוכלת ולא עולה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 11 חודש יונקת ואוכלת ולא עולה
    אמא מתוסכלת
    28/08/2012

שלום רב,

בתי בת 11 חודש נולדה במשקל 2.450. עד גיל חודשיים קבלה חלב שאוב בגלל בעיות הנקה. מגיל חודשיים החלה לינוק. עד גיל 4 חודשים עלתה בעקומת הגדילה. בגיל 6 חודשים נשקלה שוב והמשקל נעצר כך שנכנסה לתת משקל 5.414. בגיל 5 חודשים החלה לינוק 5 פעמים כבקשתה וישנה לילה שלם. בגיל 6 חודשים החלה להתעורר שוב בלילה והחלה לאכול 2 ארוחות מוצקים בנוסף ל-5 הנקות.עד עכשיו היא לא עולה מספיק במשקל במשך 5 חודשים האחרונים חלתה 3 פעמים והורידה ממשקלה אך משום מה היא לא מחזירה את המשקל האבוד בדיקה דם מלאה של הרופא העלתה שהיא סופגת ברזל טוב. גם כשהיתה אצל המטפלת קבלה בקבוק שאוב 4 ארוחות מוצקים וכשחזרה עוד 2 הנקות (סה"כ 6 ארוחות חלב). בחודש האחרון העלתה 230 גרם וחודש לפני 400. היום בטיפת חלב נאמר לי כי היא צריכה לאכול 3 ארוחות מוצקים גדולות ובין 2-3 ארוחות קטנות כשבינהם ההנקה כנשנוש. כרגע היא יונקת לפני השינה באמצע הלילה ובבוקר ואני שואבת לה עוד פעמיים במהלך היום.
    כמה הנקות אני נדרשת לתת לה? כיצד ניתן להעלות אותה במשקל? האם אני נדרשת לבדוק אותה רפואית שוב?

תודה
    אמא מתוסכלת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בת 11 חודש יונקת ואוכלת ולא עולה - תגובה

הדר עמית מלר
    03/09/2012

בוקר טוב,

ראשית - כל הכבוד על ההנקה עד עכשיו,למרות הקשיים וההתחלה הלא פשוטה.
    האם בחודש הזה שבו כתבת שעלתה 230 גרם - האם היא היתה חולה בו ?
    כי עובדה שבחודש שעבר היא עלתה 400 ג'.
    נסי להוסיף לה מאכלים בארוחות המוצקים שהיא אוכלת, להגדיל את הארוחות האלה.
    את יכולה לנסות להתייעץ עם דיאטנית שמתמחה בתזונת תינוקות כדי לראות איך עוד אפשר לגוון לה את התפריט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו