הנקה@

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנקה@
    יעל א.
    27/02/2008

שלום רב
    ביתי בת 3 שבועות מחר וניזונה מהנקה
    1.האם בשלב זה יש לתת לה לינוק עפ"י דרישה או שמא יש לתת שעות קבועות להנקה?
    2.בהנחה ומדובר בהנקה עפ"י דרישה - כיצד ניתן לנהל יום נורמלי ולנוח קצת:)) אם הדרישה יכולה להיות אפילו כל שעה?
    היום לדוג' הנקתי קרוב ל10 פעמים עד כה(ועוד לא הגיע הלילההההה) האם בהכרח מדובר על תינוקת רעבה - אולי היא לא מקבלת מספיק חלב.? ולכן יונקת בתדירות גבוהה?

.3 מתי מתחדש מלאי החלב? האם אחרי ארוחה שלי/שלה?
    האם יתכן ובשל ההנקות התכופות לא מתחדש המלאי ולכן נותרת רעבה?

יש לציין, משקל בלידה 2970 ואילו היום עומד על 3240 האם תקין??

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנקה@

הוספת תגובה

• תשובה לטלי

ג'ניס זאוסמר
    27/02/2008

היי,
    תינוק בן 3 שבועות אמור לקבל הנקה לפי רצונו ולא שעות קבועות בכלל.
    עליך לנוח כאשר התינוקת ישנה וגם לנסות להניק תוך כדי רוגע - אפשר בהחלט "לנוח" תוך כדי ההנקה אם ישבים/שוכבים נוח, לא רואים את ההנקה כ"עבודה", מורידים מתחים ובכלל רואים את השלב הזה כשלב שעדיין אתם מאוד זקוקים אחד לשני וכאילו עדיין כ-שלב ה- 4 של ההריון.
    יותר מדי אמהות נוטות לחשוב שכבר הכל צריך להיות מסודר וכאילו שום דבר לא קרה.כן קרה - ויקח זמן עד שהחיים תופסים איזשהו סדר.
    החלב נוצר כל הזמן ולא קשור בכלל לזמני הארוחות שלך.
    ככל שמניקים לעיתים קרובות יותר השד מתמלא יותר מהר ואיכות החלב טובה יותר.
    תינוקות בגיל הזה עשויים לינוק הרבה פעמים ביממה וזה נורמאלי ומקובל.
    נראה לי שהמשקל בסדר - לא ציינת באיזה משקל היא השתחררה מבית החולים.
    הייתי בודקת ואף מנסה לשפר את התפיסה - איך היא תופסת את השד, ותני לה מ-2 השדיים בכל יניקה - הראשון עד שהיא מסיימת ולאחר מכן לסיים את הארוחה בצד השני.
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה המשך@

יעל א.
    28/02/2008

משקל הלידה היה 2970 7/2/08
    ואתמול 27/2/2008
    עמד על 3240

האם תקין?
    האם בהכרח ההנקה טובה?
    האם תוכלי לומר לי כיצד ניתן להניק כמעט כלללל היום ובכל זאת לנוח??

במידה ושואבים שד אחד האם לאחר השאיבה מיידית ניתן להניק התינוקת או שעדיף בשד השני?

האם מעבר לזמן הנקה מסויים ניתן לדעת בוודאות שמדובר ביניקה של מוצץ ולא יניקה לשם אכילה??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לטלי

ג'ניס זאוסמר
    28/02/2008

המשקל נראה בסדר
    אני מציעה לטובתך פשוט להניק אותה כי כל התערבות בהנקה מורידה את הסיכויים להצלחה בהנקה.
    אם את שואבת לא כדאי מידית לתת לה לינוק האותה הצד, הגיונית הצד הזה יהיה יותר מרוקן מהצד השני.
    תינוקות בגיל הזה יונקים בכדי לקבל מזון, לספק את יצר המציצה ולקבל קרבה ותחושת בטחון ולכן אין דבר כזה יניקה של מוצץ.
    הנקה מרובה מאוד עלולה להיות סמן של תפיסה לא מספיק טובה או הנקה לא מנוהלת כראוי.
    תוודאי שהיא תופסת כמה שיותר שד ולעומק, תני לה מתי שהיא רוצה וכמה שהיא רוצה ללא הגבלת זמן ושני השדיים בכל הנקה .
    כדאי לך לפנות לייעוץ הנקה אם לא משתפר.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו