מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף - כדורי חילבה מרוכזיםאמא של יאיר12/10/2012
היי למנהלות הפורום היקרות,
אני אמא של יאיר, בן חמישה חודשים, מאושרת עד הגג. אני מניקה אותה באופן מלא, למעט מעט מטרנה שהתחלתי לתת לאחרונה בלבד.
מאחר ואני עוד חודש וחצי חוזרת לעבודה, התחלתי להרגיל את הקטן לשתות בבקבוק ולשמחתי לאחר מאמצים רבים זה הצליח. במקביל, פחתו ההנקות ושאבתי יותר בשביל לתת בבקבוק, וגם נטלתי כדורי חילבה מרוכזים ללא ריח, שאכן הגבירו את כמות החלב.
שאלתי -
א. אני שמה לך שצבע החלב שנשאב הינו שקוף, לא סמיך, ואני חוששת כי בגלל הכדורים והיעדר הנקה רציפה, זהו חלב לא איכותי ולא מזין (לא חלב איכותי מספיק), מה לעשות?
ב. אני משלבת מטרנה משום שאני חוששת שהתינוק לא מקבל את כל המזון שהוא צריך - בקבוק ביום, האם להמשיך או לוותר ולהגביר הנקה?
ובעיקר - האם כתוצאה מריבוי שאיבות ללא הנקה כמעט ייגמר לי החלב?
תודה על תשובותיכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - כדורי חילבה מרוכזים - תגובה
הדר עמית מלר15/10/2012הי אמא של יאיר
ראשית - כל הכבוד על ההנקה עד עתה.
חשוב שתדעי שאין דבר כזה חלב אם לא מזין. חלב אם מזין תמיד ומותאם לצרכים של התינוק שלה,
גם אם את לוקחת חילבה.
צבע חלב האם משתנה מאמא לאמא, וגם בין הארוחות עצמן אצל כל אמא.
הוא בוודאי אינו לבן כמו החלב שמגיע מהפרה.
מדוע המטרנה ? איך העלייה שלו במשקל ?
אם הוא עולה בצורה תקינה במשקל, מתפתח יפה - אז מדוע הבקבוק ?
יש נשים ששואבות לאורך חודשים רבים וממשיכות לתת לתינוק שלהן את החלב והכמות לא יורדת.כמה פעמים את שואבת ביום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)