מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיואשת מהנקה... בקשת עזרהאמא של יהלי17/10/2012
שלום
אני אמא בפעם השנייה, הקטן בן שלושה שבועות ואני מיואשת לחלוטין, ומאוד מנסה לא לוותר.
אני רק מניקה אבל כל משך הנקה לוקח בין שעה לשעה וחצי אם לא יותר ואני סופרת 3 שעות מרגע ההתחלה כך שיוצא שאני שעה וחצי מניקה שעה חופשייה בערך...
(לא קרה לי עם הראשון) היו יומיים שהוא לא הפסיק בכלל יחסתי את זה לקפיצת גדילה...
קורה הרבה שהוא נרדם תוך כדי ואני מנסה להעיר לפעמים אני כבר מוציאה לו בקלות את הפיטמה ואז אחרי חצי שעה הוא שוב רוצה מן הסתם.
הלילות הם הכי קשים לי כי עד 12:00-1:00 בלילה הוא צורח מגזים שנולד איתם ורק ציצי מרגיע ואם אין צרחות כי הטיפות והמקלחת עזרו הוא ערני או כללכך עייף ששוב רק ציצי מרגיע...
בנוסף כל המידע והעצות שיש כבר מבלבלות אותי לגמרי אני לא יודעת באיזה קו ללכת...
צד אחד בכל הנקה ? או חצי חצי?
להיתעקש על כל שלוש שעות או לתת כשהוא מאותת בברור שהוא רוצה ציצי ( פה לצד ומחפס) ?
להגביל את הזמן ל40 דק או לזרום עם השעה שעה וחצי?
מה לעשות? אני עייפה גמורה ומיואשת ולא רוצה לוותר אבל כבר בכיתי כל הלילה אתמול, מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואשת מהנקה... בקשת עזרה - תגובה
לילי עוזיאל18/10/2012אמא של יהלי היקרה והטובה,
אני מרגישה שאת רוצה לתת לבנך את הטוב ביותר אבל את מרגישה שהמחיר קשה. אני לוקחת בחשבון שיש גם עוד ילד/ה בבית שגם להם את רוצה להעניק.
לעיתים אפשר לשפר את יעילות ההנקה. נסי למצוא יועצת הנקה שתסייע לך בכך.
לשאלותיך: אכן מומלץ להניק משני הצדדים בכל ארוחה. ישנם מקרים בהם לא עושים זאת, אם לאמא שד גדול מאוד או שפע רב מדי של חלב או שניהם גם יחד...
ככלל אנחנו מניקות על-פי דרישת התינוק. לא תמיד המרווחים בדיוק 3 שעות, לעיתים יותר ולעיתים פחות. רצוי שתהיינה לפחות 8 הנקות ביממה. כלומר: מינימום. תינוקות יונקים לעיתים קרובות יונקים לעיתים יותר תכופות.
כשתינוקך יגדל מעט ויניקתו תתיעל הארוחות תתקצרנה ויהיה לך יותר קל :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)