חשש. לדלקת בשד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשש. לדלקת בשד
    יוליה
    18/10/2012

שלום!אני אמא טריה לתינוקת בת שבועיים וחצי שאוכלת חלב אם מלבד ימים ראשונים לאחר לידה כשעוד לא היה לי חלב.אני מניקה אך ברוב שואבת כדי שבן זוגי גם יאכיל את הקטנה השאיבה היא כל שלוש שעות ויוצא לי מכל שד 60-70cc .אתמול התחלתי להרגיש כאב בשד ימין הוא גם נהיה יותר גדול מהשני אך עדיין יוצא בשאיבה אותם כמויות של חלב והוא לא נראה כמו אבן אבל בכל מקרה כואב במיוחד כשהשר מתחיל להתמלא אני מרגישה כאילו הוא הולך להתפוצץ ואני פשוט לא יכולה לזוז אין לי אדמומיות מה דעתכן זה עדיין יכולה להיות דלקת?אני עושה קומפרסים חמים ועיסויים אך זה לא עוזר.....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשש. לדלקת בשד

הוספת תגובה

• חשש. לדלקת בשד - תגובה

לילי עוזיאל
    18/10/2012

יוליה שלום,

אי אפשר לדעת בלי לראות.
    בדלקת בשד בדרך כלל מופיעה אדמומיות על השד.
    בכל מקרה - אם מופיע חום מעל 38 מעלות - עליך לגשת לרופא.
    אם המכאוב ממשיך - כדאי לפנות ליועצת הנקה בטיפת חלב או דרך קופת חולים כללית (אם את חברה בה) או בליגת לה לצ'ה או לפנות ליועצת פרטית.
    אני מציעה לשאוב שאיבה יסודית מהשד הזה ולבחון האם נשאר אזור שלא מתנקז טוב בשאיבה. יתכן שיש סתימה בצינורית חלב.
    האם יש כאבים כלשהם בעת ההנקה?

חבל לי לשמוע שאת בעיקר שואבת. העבודה פי 3 ופחות נעימה. לבן הזוג יש כל-כך הרבה אהבה וטיפול להעניק לתינוקת בלי קשר להאכלתה: להחזיק לשיהוק, להחליף חיתולים, לטייל איתה על הידיים / בעגלה / במנשא, לעשות עיסוי תינוקות, לשיר לה, לדבר אליה, ללטף אותה.....

כמו-כן לא ציינת את משקל התינוקת. האם כל ארוחה מבקבוק היא כ 140 מ"ל?

בברכת בריאות טובה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו