שלשולים ובעיות בהנקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלשולים ובעיות בהנקה
    ורד
    31/10/2012

שלום. הבן שלי בן ארבעה חודשים וחצי. יונק+בקבוק מטרנה לפני השינה. לפני שבוע הוא נשקל בטיפת חלב ואמרו שלא עלה מספיק ושיש להוסיף בקבוק. כמה ימים לאחר הוספת הבקבוק התחילו להיות לו שלשולים. הלכנו לרופאה והיא אמרה שיש לו כנראה רגישות למטרנה החלבית ושניתן לו נוטרמיגן. במקביל אני מרגישה ירידה משמעותית בכמות החלב שלי. כל היום אני מנסה להניק ואחרי שתי דקות שהוא מנסה לינוק הוא מתחיל לבכות ואני מרגישה שלא יוצא בכלל חלב.
    יש לי שתי שאלות:
    1. האם מטרנה צמחית יכולה להוות תחליף לחלבית במקום נוטרמיגן? הבנתי שיש לזה טעם נורא..
    2. האם ייתכן שפתאום ככה נגמר לי החלב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלשולים ובעיות בהנקה

הוספת תגובה

• שלשולים ובעיות בהנקה - תגובה

לילי עוזיאל
    01/11/2012

ורד שלום,

בלי לדעת את כל ההסטוריה קצת קשה לייעץ.

אם אכן ישנה הפחתה בכמות החלב, סביר להניח שהיא התרחשה משום שהתינוק ינק כמויות קטנות יותר של חלב. השאלה היא - מדוע?
    והאם באמת יש הפחתה בכמות החלב או שזו רק תחושה שלך. השד בשלב כזה של ההנקה כבר לא מרגיש עמוס כמו בתחילת ההנקה. תחושה זו כשלעצמה לא בהכרח מלמדת שיש הפחתה הכמות החלב שאת מייצרת.
    בכל אופן הדרך היעילה ביותר להעלות את כמות החלב היא להוציא יותר חלב מהשד ע"י הנקה או שאיבה.
    בקשר לבכי בעת ההנקה - שוב אומר שקשה לדעת מרחוק בלי לדעת את הרקע המלא ובלי לראות אתכם.
    יתכן שהוא פיתח העדפה לבקבוק אם במיוחד אם מאכילים אותו מהבקבוק מהר. כדאי אולי לצנן את היחסים עם הבקבוק לכמה ימים ואח"כ לצמצם לפעם-פעמיים בשבוע אם הדבר אפשרי.
    כמו-כן אני מציעה לערוך בירור אולי כחלק מתסמיני האלרגיה הוא אולי פיתח ריפלוקס שגורם לו כאבים באכילה? ניתן לטפל בכך.
    ישנם תינוקות שאלרגיים גם לנוטרמיגן ויש עוד סוגי תמ"ל היפואלרגניים אבל הכי טוב יהיה לתת חלב שאוב לפני השינה.
    לעיתים גם על האמא להפסיק לצרוך מוצרי חלב בקר כי חלקיקים מחלבונים אלה עוברים גם הם לתוך חלב אם. ייקח כשבועיים לגוף להתנקות מהם לחלוטין אולם כבר לעיתים כבר כעבור כמה יממות יראה שיפור בעיכול של התינוק.
    אלרגיה היא עניין רפואי וחשוב שתלווי ע"י רופא מומחה מתאים. יש מרפאה טובה מאוד בבי"ח שניידר.
    בכל הנודע להנקה עצמה - נשמח לעזור לך בכל עת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסי להוסיף

יעל
    06/11/2012

לו פרוביוטיקה לתמ"ל. זה מה שאני עשיתי בפעם האחרונה שהבן שלי התחיל לשלשל, (יש אבקה של סולגאר שאפשר להוסיף לחלב) וזה עזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסי להוסיף - תגובה

לילי עוזיאל
    06/11/2012

יעל שלום,

פרוביוטיקה, למיטב ידיעתי, לא עוזרת אם מדובר באלרגיה.
    אני חושבת שהיא עוזרת לשקם את פלורת החיידקים הטובים במידה והיא נפגעת, למשל על-ידי וירוס.
    זה באמת לא בתחום מומחיותי וכדאי לשאול נטורופת.

לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו