הפסקת הנקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת הנקה
    ענת
    04/11/2012

בני בן שנה ועשרה חודשים ועד לפני שבוע הוא ינק בין פעמיים לשלוש פעמים ביום. כבר שבוע שאינני מניקה אותו ועדיין יש לי גודש, עדיין יש חלב ועדיין מאוד כואב לי. מה לעשות והאם זה נורמאלי שאחרי שבוע ללא הנקה עדיין יש חלב? תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת הנקה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה - תגובה

לילי עוזיאל
    04/11/2012

ענת היקרה,

כל הכבוד לך על המתנה הנהדרת שהענקת לבנך.
    חלב אם בכמויות קטנות יכול להיות בשד גם חודשים ארוכים לאחר סוף תקופת ההנקה וזה תקין.
    השלב שאת נמצאת בו אינו כזה. הגוף עדיין לא הפנים את המסר. כדי שהגודש לא יהפוך לסתימת צינורית וחלילה לדלקת - אני ממליצה לך לסחוט מעט חלב ידנית בכל פעם שהשד נהיה קשה במידה לא נעימה. לא "לרוקן" את השד, אלא להשאיר אותו מלא ונעים. ככה הגוף יבין לאט לאט שאין מי "שקונה את הסחורה" ויפסיק בהדרגה לייצר חלב.
    אפשר לשתות חליטת מרווה כמה פעמים ביום, לאכול סלט עם המון פטרוזילה כמו טבולה, ואם יש גודש - לפנות מעט חלב. אפשר לשים עלי כרוב שבורים בחזיה ולהחליפם כל 20 דקות. כל אלה דרכים לזרז מעט את התהליך הטבעי.

בברכת בריאות טובה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו