יונקת בלבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יונקת בלבד
    דנה
    13/11/2012

שלום,
    בתי בת שנה- אני אתה בבית והכל מתנהל כשורה (טפו טפו) אך ישנה בעיה אחת- היא אינה מוכנה לאכול -- היא יונקת בלבד- נמצאת באחוזונים גבוהים במשקל ובגובה, מדברת, חכמה ומתפתחת מהיר יחסית לגילה- אך אינה מוכנה לאכול- רק לינוק ( אני מציעה לה 3 ארוחות ביום- היא אוכלת מעט מאוד מכל ארוחה 2-3 ביסים)*. מאוד קשה לי להפסיק להניק כרגע מאוד נעים לנו וכיף- ובעוד 3 חודשים תכנס לגן ואז אני יודעת שכבר לא תינק- השאלה היא האם כדאי "לרדוף אחריה" יותר - עד שתאכל - או להשאיר את המצב כך עד שמכורח הנסיבות היא תתחילך לאכול ( האחות בטיפת חלב ממש צעקה עלי בגלל המצב) ?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יונקת בלבד

הוספת תגובה

• יונקת בלבד - תגובה

לילי עוזיאל
    15/11/2012

דנה שלום,

אני מאוד מבינה ללבך. את רוצה לעשות מה שהכי טוב לתינוקת שלך ומסביב הלחצים רבים...

אינני מומחית כמו קלינאיות תקשורת שמתמחות בקשיי אכילה של תינוקות, אבל אשמח לשתף אותך במחשבותיי:

1. תמיד כדאי וטוב שקלינאית תקשורת מהסוג שציינתי למעלה תראה את הילדה - פשוט כדי לשלול קושי אובייקטיבי באכילה, שזה לעיתים קורה ואפשר לטפל בכך.
    אם תצייני מהיכן בארץ את - אשמח לברר עבורך שם של קלינאית טובה אצל הקולגות שלי.

2. לכל ילד וילדה קצב התפתחות שונה. ההמלצה לתחילת מוצקים בגיל חצי שנה היא כללית ותמיד יהיו ילדים שהקצב שלהם מעט שונה. אני מכירה הרבה פעוטות שלא היו בשלים לאכילה אלא אחרי גיל שנה - כל עוד שהילדה נראית טוב, מתפתחת טוב ומרגישה טוב - על מה בדיוק מתלוננים?

3. כמו כל דבר בהורות - אנו הדוגמה הטובה ביותר. ילדים לומדים מחיקוי. הושיבי את הילדה איתכם ליד השולחן כשאתם אוכלים. שתראה אתכם אוכלים גם אם היא לא אוכלת חשוב שהיא תהיה חלק מהדינמיקה.
    כך תהיה לה הזדמנות ללמידה ע"י חיקוי.

4. אכילה היא פעילות אנושית חברתית - בגן היא תשב עם קבוצת בני גילה וגם שם תהיה השפעה לטובה - אלא אם כן ילחצו עליה או יכריחו אותה ואז התוצאה כמובן תהיה הפוכה ואף עלולה להזיק ליחסים שלה עם אוכל לטווח הארוך. תפקידך כהורה לדאוג לשתף את צוות הגן בהתפתחותה ולעמוד על כך שהצוות יכבד את הקצב שלה.

5. נסי לחשוב מה כאן העניין? זה גיל מקסים שהפעוטות "בולעים את העולם" - אולי היא מאבדת עניין ורוצה לרדת מהכיסא וללכת לענייניה? אולי המרקם הטחון לא נעים לה ומעדיפה מעוך במזלג? אולי בשלה למזון אצבעות? אולי יש לה העדפות טעם? נסי לזרום איתה לפי צרכיה. לתת לה הרבה הזדמנויות קטנות ביממה. לנסות לערוך רישום מה הולך יותר טוב ומה פחות.

6. למה לחשוב שהיא לא תינק כשהיא תלך לגן? זה שילוב מצוין שכשאת איתה היא תינק ובגן תקבל מזון אחר. ככה "תקטפי" את הפירות החיסוניים של חלב האם - זהו שלב שהיא תחשף להמון מחוללי מחלות וחלב אם מגן נהדר בפני וירוסים וחידקים, גם הצד הרגשי מטופח (גם שלך וגם שלה). רק תטפלי בעצמך שלא יהיה גודש, סתימות, דלקות ושאר מרעין בישין.
    מעבר להנקה חלקית זה צומת שממש טוב להתיעץ עם יועצת הנקה נעימה - איך לעשות את השינוי.
    ארגון הבריאות העולמי ממליץ להמשיך בהנקה חלקית עד גיל שנתיים ואם זה מתאים למשפחה שלכם אז גם מעבר לכך.
    תעשי לעצמך את החשבון מה מתאים לך ולבתך ומה את רוצה. כל זמן שאת שלמה עם עצמך - כל החלטה שתקחי לגבי גיל הגמילה ודרך הגמילה תהיה טובה.

7. בלי לחץ - הלחץ בטוח לא יתרום אלא רק יהפוך הכל ל"בעיה".

בהצלחה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו