זמני הנקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זמני הנקה
    אלונה
    13/11/2012

שלום,
    אמא לתינוקת בת חודש ושלושה ימים
    שקלה בלידה 2,986 וכיום 3,950 בטיפת חלב לא מרוצים...
    לפני שבוע הפסקתי להניק (עד אז הנקה מלאה)
    בעקבות יותר מדי מפגעים בשד ובעיקר פטריה פנימית (אין תסמינים חיצוניים) המטופלת כיום בכדורים.
    אני שואבת ובלית ברירה מוסיפה תמ"ל, אני מאוד רוצה להניק פעם פעמיים ביום עד שהדברים יסתדרו (הכדורים בטוחים בהנקה)אלא שמפאת הכאב איני יכולה לסבבול זמן ארוך מדי.
    שאלתי היא: האם אפשר להעריך כמה זמן עד שהיא תקבל את המנה?
    אני מפסיקה אותה אחרי כ 20 דק' משד אחד ולא מציעה לה את השד השני.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זמני הנקה

הוספת תגובה

• זמני הנקה - תגובה

לילי עוזיאל
    15/11/2012

אלונה שלום,

כל הכבוד לך שאת שואבת עבור בתך את החלב שלך, זהו המזון המושלם בשבילה ואת נותנת לה מתנה גדולה, גם אם כרגע לא בהנקה ישירה.
    האם בתהליך שעברת נפגשת עם יועצת הנקה שתראה את ההנקה עצמה?
    כמה זמן עבר מאז שהתחלת לקחת את הכדורים? אילו כדורים ניתנו לך ובאיזה מינון?
    האם יש סימני פטריה גם אצל התינוקת בפה או באזור החיתול?

בכל מקרה הייתי ממליצה לך להציע לתינוקת שני צדדים בכל ארוחה. התינוקת שלך עדיין צעירה מאוד ויתכן שתעלה יותר במשקל אם תנתן לה הזדמנות לינוק משני הצדדים בכל ארוחה. תני לה לסיים צד אחד או הרגישי שהוא התרכך לגמרי לגמרי בכל צדדיו, תני לה לנוח מעט והציעי צד שני.

אם הסיבה שאת עוצרת את ההנקה היא הכאבים הסיפור כמובן שונה, ואז צריך להיות עירניים לסימני הרעב שלה כדי להאכיל אותה בדרך אחרת. בהנחה שמדובר בתינוקת שנולדה במועד ושהיא בריאה, סביר להניח שאם היא לא קיבלה מספיק היא תבקש עוד.

אינני יודעת למה בטיפת חלב לא מרוצים מהמשקל. גם אם נתעלם מירידה במשקל שמתרחשת ברב המקרים של לידות בבי"ח, רק ממשקל הלידה היא עלתה כקילו בארבעה שבועות וזה מצוין. עליה ממוצעת של כ30 ג' ביממה זה מצוין.

בהצלחה ובברכת בריאות טובה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו