מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת לא רגועהnit0804/03/2008
שלום, ילדתי לפני שלושה שבועות וחצי, ואני מניקה הנקה מלאה אך התינוקת לא רגועה בזמן שיונקת, היא תופסת את השד מוצצת פעמיים שלוש ואז מוציאה את הפה ושוב פעם מחפשת את השד כשהיא מזיזה את הראש לצדדים, וכמובן שהיא מתרגזת כשזה קורה. אני צריכה כל הזמן לכוון אותה לפטמה וזה מאוד מתיש כיוןן שההנקה לא מסתיימת ואני כל הזמן צריכה להיות בהיכון כדי לכוון אותה ולהרגיע אותה.
את הבן הבכור גם הנקתי וברגע שהוא תפס את השד הוא לא עזב אותו. אני יודעת שכל ילד שונה, אבל האם ההתנהגות של הקטנה הגיונית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר nit08 תשובה
ג'ניס זאוסמר04/03/2008שלום רב,
זה נכון שכל תינוק שונה ויונק שונה אבל לא אוכל להגיד לך אם ההתנהגות של התינוק שלך תקינה .
האם היא עולה במשקל? אם כן - היא מקבלת אוכל אבל בצורה מאוד לא מספקת גם לך וגם לה. אם היא לא עולה במשקל - ההתנהגות הזאת נובעת מאי קבלת חלב, תסכול ומשיכת השד כנסיון להוציא ממנו חלב.
אני מאוד ממליצה להגיע ליועצת הנקה מוסמכת בהקדם.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובה- חשוב!!!
nit0805/03/2008היי,
תודה על המענה המהיר, לצערי הרב את צדקת בתשובה. הייתי היום בטיפת חלב ושקלנו את התינוקת. אני לא האמנתי למראה המשקל שהופיע - 3.355 ק"ג כאשר לפני שבועיים היא שקלה 3.400. האחות שקלה אותה בשני מאזניים שונים כדי לוודא את התוצאה אך בשניהם המשקל היה זהה. היא בכלל לא עלתה כל השבועיים האלה!! אני הרעבתי אותה!! אני כ"כ מאוכזבת מעצמי במיוחד שזאת ילדה שנייה והייתי צריכה להבין את הסימנים וכמובן אני מרחמת עליה שהיא כל הזמן רעבה. מבחינת שתן - היא עושה לפחות 6 פעמים ביום, וצואה - בשבוע האחרון היא התחילה לעשות יום כן יום לא, אך אני יודעת שאצל תינוק יונק גם פעם בשבוע נחשב נורמלי, אז לא חשדתי.
האחות אמרה לי לתת לה תוספת לאחר כל הנקה. איך זה יכול להיות שחסר לי חלב אם אני רק מניקה? תמיד אומרים שלאם יש מספיק חלב והגוף מייצר בהתאם לצורכי התינוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ניס זאוסמר05/03/2008היי,
צדקת בהרבה דברים אבל:
1 -תינוקות חיבים לעשות לפחות 3-4 יציאות ביממה עד כ-גיל חודשיים. לפניכן זה עלול להעיד על חוסר קבלת חלב
2 - תינוק יונק באמת גורם להמשכיות ביצירת חלב אבל אם התינוק לא יונק בצורה אפקטיבית המסר לא מגיע למוח המניקה איפה שנמצא הבקרה של ההנקה
התינוקת שלך כאילו ינקה אבל משכה כל הזמן מהשד - דבר המעיד בדרך כלל על אי קבלת חלב.אפילו פרק זמן ארוך של "יניקה"כזאת לא מניב חלב.
התוצאה היא אי עליה במשקל וכמובן המשך בירידת החלב כי רק יניקה טובה מעביר גירוי למוח המשחרר את ההורמונים החיונים ליצירה וזרימת חלב.
ושוב - הנקה חייבת להות יעלה בכדי להגיד את מה שאומרים: תמיד אומרים שלאם יש מספיק חלב והגוף מייצר בהתאם לצורכי התינוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)