מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלותיעל א.04/03/2008
שלום רב
ביתי בת 3 שבועות וחמישה ימים
בשבוע האחרון היא אינה ישנה בלילה בכלל.היא אינה בוכה אך מתפתלץ עם תנועות ידיים ורגליים חדות ורעשים חזקים מהפה תוך כדי...כחכוחים מאוד רמים...
1.האם עליי להרימה שכן היא נראית "סובלת" בעריסה...ומצד שני זה לא מותיר לי זמן מנוחה כל הלילה..
היא נרגעת ע"י מתן שד אך לא בהכרח יונקת כראוי(נרדמת מיד ובהניחה בעריסה הסיפור חוזר על עצמו)
2.האם עליי להציע השד על אף שהיא אינה בוכה (עושה הרושם שאם לא אציע היא לא תבכה במשך כל הלילה ובכל זאת עליה לאכול במשך הלילה נכון???)
3. בתחילה היא היתה נרדמת ביום ובלילה היתה עירנית ואף בוכייה - המצב כיום שביום היא גם לא רגועה ואם נרדמת זה לבטח לא בעריסה שלה!! אלא בידיים או בספה אחרת בבית...
יוצא מצב שהיא לא ישנה ביום ולא בלילה....
האם ייתכן שתינוקת תישאר ערה כל כך הרבה שעות?
היא נרדמת לשינה קצרה ביותר ושוב לא תמידדד
4. מדוע לדעתך העריסה היא לא מקום שנוח לה בו ?
הספה שאני משכיבה אותה אינה קטנה יותר אם הרעיון שהיא לא מתרגלת למקום "גדול" יחסית".. בהשוואה לרחם..
5. האם הגיוני שלעיתים בהשכבה על הגב היא עושה רעשי חנק ועליי להרימה לטפוח על גבה?
האם אין זה מסוכן? האם יתכן קשר לקולות "המוזרים" שהיא משמיעה...
נא הסבר/תגובה/התייחסות.
יש לציין מעקב אחרון בטיפת חלב - אחות טענה שהעליה במשקל תקינה (מתן צואה ושתן תקינים)
משקלה ממעקב אחרון 3240.
אגב,הכיצד ייתכן שהנקה לא תמיד אורכת כ-10 דק' כפי שמצופה ועדיין מתן שתן וצואה תקינים??
לא ייתכן שהיא אינה אוכלת מספיק אם יש לה שתן וצואה כראוי נכון???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליאת
ג'ניס זאוסמר04/03/2008שלום רב,
ליאת - את מנסה למצוא תשובות מדויקות אבל שתדעי לך ההנקה היא לא מדויקת .
אין דבר כזה - 10 דקות כמצופה
פיפי וקקי מהווים מדדים טובים אבל זה לא משוואה מתמטית ויתכן שהיא לא מקבת מספיק חלב.
הממשקל שכתבת לי אני לא יכולה לדעת אם היא מקבלת מספיק חלב או לא .
נראה לי שאת מתארת מצב שנקרא בגדול - "גזים " וזה מאופיין על ידי הסמנים שאת מתארת ובדרך כלל גם מלווה בהנקה טובה ועחיה במשקל.
אני ציעה לך להניק אותה ללא הגבלה, לא לפי זמנים ולפי רצונה. גם לא להגביל אותה בזמן שהיא יונקת - תני לה גם אם היא רוצה מעבר ל-10 דקות .
תשי מסג' בבטן , הרבה טיולים ותנועה ריטמית. המצב הזה בדרך כלל עובר ב-3 חודשים ושינוי בסוג האול בדרך כלל גם לא עוזר.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)