שאיבה עבור פגים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאיבה עבור פגים
    יעל
    25/11/2012

שלום,

נולדו לי לפני 10 ימים תאומות הנמצאות בפגיה.
    התחלתי לשאוב חלב, אולם לא הקפדתי על זמני השאיבה. בימים הראשונים היתה כמות יפה, אך היום היה נראה כי כבר אין לי כמעט חלב (3 שאיבות אחרונות). האם יש דרך לעורר מחדש את המאגרים או שזה אבוד? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאיבה עבור פגים

הוספת תגובה

• שאיבה עבור פגים - תגובה

לילי עוזיאל
    27/11/2012

שלום יעל,

קודם כל אני מאחלת לך שילדותייך יהיו בריאות, יגדלו, ישגשגו וייפרחו ויתנו לך הרבה נחת.

לדעתי יש סיכוי סביר להגביר מחדש את הייצור. יועצת ההנקה בבית החולים תוכל לסייע לך בכך מאוד.

טיפים קטנים לבינתיים, כי חשוב לא לחכות אלא לפעול מייד:
    שאבי לפחות 6 פעמים ביממה. רצוי 7.
    רצוי לשאוב במשאבה דו-צדדית ברמת בית-חולים גם כשאת בבית.
    שאיבה דו-צדדית מעודדת ייצור חלב ולוקחת חצי זמן.
    כדי לעודד את שחרור החלב מהשד למשאבה אני מציעה לך להריח בגד שהתינוקות לבשו, או לעצום עיניים, להרגע ולדמיין אותן יונקות. זה מסייע לגוף לעבור תגובה הורמונלית כמו שקורה באופן אוטומטי כשמניקים.

יש עוד הרבה דברים שיכולים לעזור החל בסחיטה ידנית אחרי השאיבה עם המשאבה וכלה בצמחי מרפא ותרופות להגברת ייצור החלב - לשם כך אני מציעה שתפגשי עם יועצת ההנקה בבית החולים, או עם יועצת הנקה מוסמכת אחרת ותבני תוכנית פעולה.

חלב אם מאוד חשוב לפגים ככה שהמאמץ שלך חשוב מאוד וייתן לתינוקות שלך הרבה בריאות.

שיהיה לכם כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו