מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה עם פטמות שקועות- מה עושים?דינה16/12/2012
שלום לכן,
אני בהריון בשבוע השביעי (6+5), אחרי דופק. כנראה שאני עדיין לא ממש בשלב שבו רלוונטי לחשוב ברצינות על הנקה, אבל בהיותי לחוצה יש סוגיה שמטרידה אותי מאוד: יש לי פטמות שקועות לחלוטין- לא שטוחות, אלא שקועות ממש, מהסוג שלא יוצא לעולם... לפחות זה מה שהבנתי מעיון שטחי באינטרנט, למרות שאני לא מבינה בזה הרבה.
מאוד הייתי רוצה להניק, ואני מבינה את החשיבות של ההנקה לבריאותו של התינוק שלי.
מה עושים במקרה כזה? קראתי שיש כל מיני פטמות סיליקון או מכשיר שנקרא ניפלט שאפשר לתרגל איתו במהלך השליש השני בלבד, כי בשליש האחרון יכול להביא לצירים (זה בפני עצמו הבהיל אותי מאוד). איך אדע איזה פתרון מתאים עבורי? באיזה שלב בהריון כדאי לתאם פגישה עם יועצת הנקה? האם צריכים לפנות לרופא קודם? ואם כן אז לאיזה רופא- רופא נשים?
אני מפחדת שתיאום פגישה עם יועצת הנקה רק לאחר הלידה כבר יהיה מאוחר מדי והתינוק כבר יקבל בקבוק בגלל שלא אצליח להניק אותו...
יש למישהי מכן עצה עבורי? אני מודאגת מאוד...
תודה לכל מי שתוכל לענות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה עם פטמות שקועות- מה עושים? - תגובה
הדר עמית מלר19/12/2012הי דינה
מזל טוב על ההריון.
טוב מאוד שאת קוראת ובודקת.
אמנם לא ראיתי את הפטמות שלך, אבל באופן כללי- ניתן להניק גם עם פטמות שקועות מכיון שהתינוק יונק מהשד עצמו ולא רק מהפטמה.
אני ממליצה להיפגש במהלך ההריון עם יועצת הנקה מוסמכת IBCBC, על מנת שתראה בדיוק מה מצב הפטמות והיא תדריך ותסביר מה ואיך.
יש כל מיני דרכים - גם למשוך את הרקמות ולהוציא את הפטמה עוד לפני הלידה, וגם אמצעי עזר נוספים להנקה.
בהצלחה והמשך הריון קל ומשעמם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, עוד שאלה
דינה19/12/2012באיזה שלב של ההריון מומלץ ליצור קשר עם יועצת הנקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)