דחוף..עזרתכן.. אמא לבת 9 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחוף..עזרתכן.. אמא לבת 9 חודשים
    מיכל
    26/12/2012

צהריים טובים,
    בתי בת 9 חודשים וניזונה מהנקה בלבד ללא שילוב תחליפי חלב. את שני ילדיי הבוגרים גם כן הנקתי תקופות ארוכות ללא תוספת תחליף עד למעבר מלא והדרגתי למוצקים..,
    בתי קמה לינוק בלילה ארבע חמש פעמים..זה מוכר לי גם מהילדים הקודמים אך אני חוששת שאולי גם איתם עשיתי טעות שלא דאגתי לשלב גם תחליף חלב כגון סימילאק או מטרנה.., הדאגה העיקרית שלי היא שאולי בזה שאני מונעת ממנה את התחליף חלב אז היא רעבה באופן תכוף יותר והעובדה שאינה ישנה רצוף בסופו של דבר פוגעת בה..?,
    אני משלבת לה במהלך היום אוכל "רגיל.." פירות, ירקות, גבינות וכו..אבל חייבת לציין שהיא עדיין רק טועמת כל פעם מס כפיות..למרות שאנחנו בסיפור הזה כבר מגיל חצי שנה.. , בקיצור לשאלתי העיקרית:
    האם יתכן שדווקא תוספת תחליף חלב עשויה להוסיף לה ויטמינים ודברים נוספים ואני טועה בעקשנות שלי להמשיך רק עם ההנקה..?,
    אציין כי טפו, טפו היא מתפתחת יפה ובכל זאת..האם העובדה כי היא עדיין יונקת כל כך הרבה פעמים לאורך היום והלילה איננה בסופו של דבר מוגזמת בגיל הזה..?,
    אודה להתיחסותכן,
    לימור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דחוף..עזרתכן.. אמא לבת 9 חודשים - תגובה

לילי עוזיאל
    27/12/2012

לימור שלום,

נתחיל מהסוף: הכל נשמע מצוין.
    מפורמולה לא מקבלים שום דבר טוב שאין או שחסר בחלב אם.
    ההפך הוא הנכון: בחלב אם מאות רכיבים ידועים (שהצליחו לבודד ולתת להם שם) ועוד רבים שאינם ידועים. רשימת המרכיבים במזון מלאכותי (פורמולה) קצרה בהרבה ומכאן שדווקא הזנה במזון מלאכותי גורעת הרבה מהתינוקות.
    תינוקת בת גילה של בתך, שיונקת הרבה ומקבלת מזון מוצק על-פי התפתחותה ובקצב האישי שלה - זה מ צ ו י ן !
    אני מציעה שתהיי מודעת לגוון את תזונתה (גם אם בכמויות קטנות בכל פעם) במזונות בריאים, טעימים, גם כאלה שיש בהם ברזל כמו אבוקדו, טחינה מלאה, דגנים מלאים, ירקות עליים ירוקים מבושלים ועוד.
    ההנקה בלילה היא טבעית ועונה על צרכיה ההתפתחותיים והרגשיים.
    את אמא מנוסה ואני מקווה שאת מניקה בלילה בשכיבה ונחה תוך כדי. אם לא - ממליצה
    לך ללמוד איך להניק בשכיבה בביטחה - הנאתכן מובטחת!

המשיכי להניק ולרוות נחת,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לילי, המון תודה, תשובתך חיזקה אותי!

מיכל
    27/12/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו