בן חודש וחצי פליטות מרובות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן חודש וחצי פליטות מרובות
    ליאור
    14/01/2013

שלום!

בני בן חודש וחצי וסובל מפליטות מרובות לאחר האוכל.לעיתים האוכל יוצא בצורה של נביעה כלפי חוץ ולעיתים בצורה של הקאה בקשת.אני משאירה אותו במצב מאונך הרבה זמן לאחר ההנקה וזה גם לא תמיד עוזר.ברוב המקרים זה לא עושה רושם שזה כואב או מציק אך יש פעמים שכן.
    כתוצאה מכך יש הרבה פעמים בהן לאחר ההנקה הוא רעב שוב כי פלט הרבה.אני פוסלת גזים בעיקר בגלל שממש מחפש את השד.הדבר לא קורה לאחר כל הנקה אבל לעיתים קרובות.המרווחים בין ההנקות ממש לא קבועים.לפעמים מחזיק שלוש שעות ולפעמים שעתיים ואף פחות לפעמים.(עכשיו לדוגמא אכל ב-11 וב12 ביקש שוב לאכול.ינק כמה דקות יניקות חזקות וכעת עדיין ישן והשעה 14:15)הדוגמא הזאת היא יחסית טובה כי כן ישן הרבה אחרי שתי היניקות אך יש מקרים שהוא מבקש לינוק כל שעה.
    האם היניקות הללו הן כתוצאה מהריפלוקס?
    איך אפשר להקל על הפליטות על מנת שיוכל להתמקד בהנקה אחת ולא לפזר אותן בנשנושים?
    אשמח לעזרה
    ליאור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בן חודש וחצי פליטות מרובות - תגובה

הדר עמית מלר
    11/02/2013

בוקר טוב ליאור,

קשה לי לאבחן אם זה ריפלוקס או לא בין המילים.
    ראשית - כדאי לפנות לרופא הילדים ולאבחן האם מדובר בריפלוקס או לא.
    יכול להיות שאלה פליטות שיעברו עם הזמן, וצריך להתייחס לכך רק כ"בעיית כביסה".
    לעיתים זה יכול להיות כי הוא יונק מהר ואת שופעת חלב והחלב יוצא במהירות גדולה ובכמות גדולה והשילוב שלהם גורם לו לפלוט.
    ההצעה שהיציעה מירי - להניק בתדירות גבוהה יותר היא נכונה וטובה, נסי אולי להניק אותו בתדירות גבוהה יותר. יכול להיות שזה יעזור.
    גם להחזיק אותו במאונך יותר זמן אחרי ההנקה יכול לעזור.
    הרבה פעמים זה נגרם כתוצאה מכך שהשסתום שסוגר את הוושט פשוט לא מפותח מספיק ומספיקה תנועה קטנה - והכל גולש בחזרה החוצה.
    חשוב לאבחן אצל רופא, כי אם מדובר בריפלוקס - יש דרכים נוספות לטפל בכך.
    לרוב זה מסתדר כשהתינוק כבר יושב לבד.
    אפשר כמובן גם לנסות לטפל בזה בהומאופטיה.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו