מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כניסה להריון בזמן הנקהרומי24/01/2013
שלום
ילדתי לפני חצי שנה ועדיין לא קיבלתי מחזור.
הרופא שלי אמר שכדי שאקבל מחזור אצטרך לייבש את החלב ואינני מעוניינת בכך מכיוון שאני רוצה להמשיך להניק.
הבנתי שיכול להיות ביוץ ללא מחזור...
יש משהו אחר שאפשר לעשות חוץ מלקחת גלולות שייבשו את החלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון בזמן הנקה - תגובה
לילי עוזיאל28/01/2013הי רומי,
באופן כוללני, אפשר לאמר שהנקה מגנה מפני הריון ב98% ורק בהתקיים 3 תנאים מצטברים:
1. טרם חלפה חצי שנה מהלידה. וגם:
2. ההנקה מלאה ואין מציצה או הזנה מלבדה (כולל מוצץ), ככה שהמציצה מהשד היא לעיתים תכופות ולזמן רב יחסית במצטבר בכל יממה. וגם:
3. לא הופיע דימום אצל האמא לאחר שעברו 56 ימים מהלידה.
אני מדגישה שזה מידע כוללני.
יש נשים שההנקות שלהן מאוד קצרות ולא מאוד תכופות ואז הגירוי שהשד מקבל ביממה אינו מספיק כדי למנוע ביוֿץ, למרות שהן מניקות הנקה מלאה.
יש בספרות המקצועית דיווחים על נשים שרוצות להרות, אבל אפילו גירוי מועט יחסית של מציצה על השד מונע מהן ביוץ ולכן הן אינן יכולות להרות עד גמילה מלאה. כמובן שאלה מיעוט הנשים. ייתכן שזו סיבה שמניעה חלק מהגניקולוגים להמליץ לנשים לגמול.
אני חושבת שכדאי לנהל על-כך שיחה פתוחה עם הגניקולוג ולהציע לו גם לשתף בדיון יועצת הנקה מוסמכת.
אשה שאינה סובלת מאתגרי פריון מיוחדים, ושרוצה להגביר את סיכוייה להרות למרות שהיא מניקה, יכולה להפחית את הזמן ביממה שהשד מקבל גירוי במציצה.
אולי להציע מוצץ למציצה מנחמת, אולי לאפשר מציצת אצבע.
לאחר גיל חצי שנה מזונות משלימים נכנסים לתמונה ומחליפים חלק מההנקות ביממה ככה שזה קורה באופן טבעי.
בספרות מצוין שיש סברה שזו דרכו של הטבע לשמור על בריאותינו בכך שיהיה מרווח של כשנתיים בין לידה ללידה.
בהצלחה רבה ושתרווי נחת,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)