אמא נואשת שמאוד רוצה להניק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא נואשת שמאוד רוצה להניק
    קרן
    04/02/2013

אני אמא טריה, ילדתי בניתוח קיסרי את נסיכתי הראשונה בסוף דצמבר היא היתה בשבוע 33+3, כבר ביום הלידה התחלתי ל"שאוב" זה התחיל ב1 מ"ל קולוסטרום בסחיטה ידנית והתקדם אך במעט. 3 ימים מהלידה היה לי סינדרום המוליטי וקיבלתי עירויי דם. תודה לא-ל יצאתי מזה והכל בסדר. הקטנטנה כמובן הוכנסה לפגייה ומאז אני נאבקת עם שאיבת החלב, כל החודש הראשון שאבתי ב-medeka synphony שהיא hospital grade ובבית יש לי את לקטינה ואת pump in style, אני מקפידה על שאיבה כל 3 שעות, גם בלילה אני לוקחת קפסולות חילבה 3X3 ביום, שותה תה סירפד, עיסוי ידני אחרי כל שאיבה, מנסה לאכול טוב, לשתות המון ולנוח כמה שמתאפשר לי ולצערי והמקסימום שהגעתי אליו היום (5 שבועות מהלידה) במקרה הטוב 70 מ"ל לשאיבה. היום רכשתי גם תה פטל וזרעי שומר, והמוכר בחנות הטבע הציע לי קפסולות MEGA MILK.

לשאלותיי- מה יש עוד לעשות? האם כדאי לקחת את הכדורים האלה? והאם ניתן לקחת אותם במקביל לחילבה?
    אני יודעת שיש גם את הדומפרידון (מוטיליום), אך חוששת מתופעות הלואי.... מה לעשות???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מקפיצה את הודעה לקבלת תשובה

קרן
    13/02/2013

תוספת: האם שימוש במוטיליום גורם לתלות, כלומר אם כמות החלב תעלה בזכותו כשאפסיק האם זה ירד לגמרי או יחזור לרמה ממנה התחלתי??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה את הודעה לקבלת תשובה - תגובה

הדר עמית מלר
    14/02/2013

קרן בוקר טוב

האם את לוקחת איזה תרופות נוספות שיכולות לגרום לירידה בכמות החלב ? האם יש איזה בעייה הורמונלית כמו שחלות פוליציסטיות ? האם עברת הקטנה / הגדלת חזה ?

את יכולה לנסות לקחת עוד משהו מעבר לחילבה. יש אפשרות לנסות עוד לפני המוטיליום דברים טבעיים - למשל - צמח המורינגה או צמח הגלגה שידועים שניהם כמגבירי חלב. את יכולה לבדוק בחנות טבע, ואפשר לקחת אותם בכדורים או בנוזל.
    יש גם טיפות הומאופטיות טובות של ד"ר K. אפשר גם להיעזר בדיקור להגברת כמות החלב - יש לזה תוצאות טובות מאוד.

לגבי המוטיליום - זו תרופה ולא מוצר טבעי, חשוב לדעת.
    אין דרך לדעת מה יקרה כשתפסיקי לקחת את הכדור. בכל מקרה - לא מומלץ להפסיק בבת אחת, אלא אחרי פרק זמן - לנסות להוריד כדור אחד ולראות אם יש שינוי, ואם אין שינוי להמשיך ולהוריד עוד אחד - בצורה הדרגתית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

קרן
    14/02/2013

תודה על המענה,
    לא עברתי שום ניתוחים קוסמטיים, אין לי שחלה פוליציסטית ואיני נוטלת תרופות כלל.
    מאז הוספתי כשבוע גם טיפות חלב-רב בנוסף לחליטות התה, ללא שינוי.
    אנסה לרכוש היום את הצמחים שהמלצת עליהם...ד"א מומלצים העלים מיובשים/טריים ולא תמצית או קפסולות.
    יש לך המלצה על אופן ומינון הלקיחה שלהם?

לגבי הגלגה קראתי גם שלא כ"כ מומלץ כי לא היו מחקרים בנושא ובמינון יתר יכול להיות רעיל (אמנם לכבשים...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

הדר עמית מלר
    03/03/2013

שלום קרן

האם יש אפשרות להוסיף עוד שאיבה או שתיים במהלך היממה ?
    עם איזה משאבה את שואבת ? ובמשך כמה זמן ?

מה קנית בסוף ? האם את המורינגה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה להדר

קרן
    03/03/2013

שלום הדר
    קניתי את המורינגה (את השני לא הצלחתי להשיג, וגם די נמאס לי מכל התכשירים).
    כרגע אני עם חילבה,תמצית חלב-רב ומורינגה. תה חליטת שומר ובעיקר חליטת פטל.
    שואב בלקטינה של מדלה ויש כאופציה את pump in style של מדלה. מכיוון שהקטנה גדלה אז יש יותר זמן בין האכלות לכן אני שואבת פחות מ8 פעמים ומנסה מדי פעם להניקה.
    מחר יש לי פגישה עם יועצת הנקה מקוה שהקטנה תתרגל לזה ואז בתקווה שבזכות ההנקה כמות החלב תעלה.
    אעדכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה להדר - תגובה

הדר עמית מלר
    03/03/2013

הי קרן

טוב מאוד שאת נפגשת עם יועצת. אני מקווה שהיא תעזור לך לעשות סדר ולהגביר את כמות החלב.
    אשמח שתעדכני אחרי הפגישה איזה עצות קיבלת.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעדכנת ושואלת

קרן
    17/03/2013

שלום הדר
    בפגישה אצל היועצת קיבלתי חיזוק שהיא יונקת יפה, תופסת מעט מההילה מכיון שהפיטמה גדולה אז היא בסדר, היא ייעצה לי כל פעם להניק אותה בעירום (שלה, לא שלי :-)), מה שנשמע לי מוזר כי אם כל שעתיים אפשיט אותה להאכלה וכשהיא כבר רגועה ומנמנמת להלבישה, הילדה לא תהיה רגועה ותפלוט על ימין ועל שמאל.המליצה כמובן להתחיל כל הנקה מהצד השני,מכיון שצד אחד שלי קטן בהרבה מהשני אני תמיד מתחילה איתו ועוברת לשני כשהיא מראה סימני אי נוחות (אולי מרמז על גמר החלב ?!).המליצה להמשיך לשאוב כשעה מההנקה, שוב נראה מוזר כי אחרי כשעה וחצי שעתיים היא מתעוררת ורוצה עוד ואם אשאב לא יהיה לה חלב,עד שהיא תאזן את הכמות הדרושה לה מהשדיים.
    אז כך:
    התחלתי באינטנסיביות להניקה במהלך כל היום ורק בלילה בקבוק או שניים, בהתחלה היה לה קשה אבל עכשיו לוקחת פיטמה יותר בקלות ואפילו נרגעת ונרדמת עליה,רק אחרי אמבטיה לעיתים אני מניקה אותה בעירום, מכיון שההנקות סמוכות זו לזו לא יוצא לי לשאוב במהלך היום ורק בלילה שואבת לבקבוק או נותנת מטרנה, אך מזה אני חוששת שבעצם אם היא יונקת לא מספיק ו"מאותתת" לשד כמה חלב לייצר בסוף עוד אצא שכמות החלב המועטה והגבולית שלי עוד תפחת, ובאמת אני רואה את זה בשאיבות לילה.
    מה עצתך בעניין? מהי הנקה סבירה,? כל כמה זמן? וכמה זמן אורכת?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו