מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שתי שאלות ברשותכן..מיכל11/02/2013
ערב טוב,
שאלותיי:1. בתי כבת 11 חודשים. ניזונה מהנקה בלבד ללא כל תחליף כדוגמת סימילאק ומטרנה..ובין לבין אוכלת מעט אוכל נוסף: פירות, ביצים, עוף, ירקות וכו.., אציין שמרבית תזונתה היא מההנקה, ואת שאר האוכל מבחינתה זה רק טעימות, כמה ביסים פה וכמה ביסים שם..למרות שהתחלתי מגיל חצי שנה. אני לא דואגת כי אני רואה שהיא מתפתחת יפה וממשיכה להציע לה מזון מגוון שלרוב נדחה.., בע"ה כשהיא תהיה בת שנה וארבעה אני מתכננת טיול לשבוע..בלעדיה..אני בלחץ עצום. את ילדיי הבוגרים הנקתי תקופות ארוכות: שנה וחצי ושנתיים. אני משתוקקת לעשות אותו דבר גם כאן וחוששת שבגלל ההנקה לא אוכל לטוס. (מעולם לא עזבתי קודם את ילדיי גם לא ליום אך מדובר בנסיעה מאד חשובה והזדמנות נדירה). אני לחלוטין לא מוכנה לשקול את עניין השאיבות..ניסיתי בעבר עם משאבות שונות ולא התחברתי בלשון המעטה..מה גם שבתי כלל לא שותה מבקבוק.., לפניי עוד חמישה חודשים להתארגן לקראת..יש איזה פתרון שאוכל לטוס ולא לאבד את ההנקה..? אודה לכן על כל עזרה ועיצה.
2. האם יש מניעה לעשות מסג עם שמנים..אבנים חמות..בזמן ההנקה?,
הרבה תודה, רחל.
2.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות ברשותכן.. - תגובה
הדר עמית מלר11/02/2013בוקר טוב רחל,
יש לך עוד הרבה זמן עד הנסיעה, כך שאני מניחה שעד שתגיע הנסיעה - היא כבר תאכל יותר מוצקים ופחות תינק. אם את רוצה להשאיר לה חלב שאוב שלך לזמן שלא תהיי בו בבית - עלייך לשאוב ולהקפיא. אני חושבת שעכשיו זה עדיין מוקדם מעט להתחיל, אבל בעיקרון - את יכולה כי החלב יכול להיות במקפיא גם חצי שנה. כתבת שהיא לא מוכנה לשתות מבקבוק - היא כבר יחסית גדולה, את יכולה לתת לה (או מישהו אחר כשלא תהיי - בכוס או כוסית כמו של תרופה, או בכוסית אימון).
בזמן שתהיי בחו"ל- אם את לא רוצה לשאוב - אם תרגישי מלאות - שחררי מעט חלב עם היד, כדי שלא יווצר גודש.
יכול להיות שכשתחזרי היא כבר לא תרצה לינוק, אבל זה לא בטוח. נסי להניק אותה כשתחזרי, ותראי מה יהיה.. אין דרך לדעת מראש מה יהיה.
יכול להיות שאחרי הפסקה של שבוע, אולי תצטרכי להגביר מעט את כמות החלב שתרד במהלך השבוע. אפשר לעשות זאת בעזרת שאיבות, או לקחת תוסף שיעזור מעט להגביר את כמות החלב - כמו חילבה, או מורינגה, או גלגה.
בהצלחה, נסיעה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי שאלות ברשותכן.. - תגובה
הדר עמית מלר11/02/2013ולגבי השאלה השניה -
למיטב ידיעתי אין מניעה מעיסוי עם אבנים חמות בהנקה.
תהני :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)