מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאיבת חלב למקרי חירוםהדס14/02/2013
שלום,
בני בן 4 חודשים ושלושה שבועות. ניזון מהנקה בלבד. אני מעוניינת לשאוב חלב ע"מ שיהיה מלאי במקפיא למקרי חירום, או לצורך עתידי, אם אצטרך להעדר מהבית.
בתחילת ההנקה, לאחר שנולד, היו לי בעיות בהנקה (לשון קשורה) ולכן במקביל להנקה גם שאבתי. היו לי כמויות גדולות מאד של חלב. היום, לשמחתי, ההנקה נפלאה וגם משק החלב התייצב. בני אוכל במשך היום בערך כל 3 שעות ופעמיים בלילה (בין 6 בערב ל- 5 בבוקר).
לפני מספר שבועות צץ הצורך, וניסיתי לשאוב (לאחר כ- 3 חודשים בהם לא שאבתי)
בציפייה, שכרגיל תוך 7-10 דק' אשאב 130 מ"ל - כל מה שיצא היה בקושי 40..
אשמח ללמוד מהי הדרך הנכונה לשאוב למלאי רזרבי?
אם אשאב, לא אפחית מכמות החלב
שבני יקבל?
תודה מראש,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבת חלב למקרי חירום - תגובה
לילי עוזיאל18/02/2013הדס שלום,
זה נפוץ שבתחילת תקופת ההנקה יותר קל לשאוב נפחים מכובדים של חלב, ככה שאין לך כל סיבה לדאגה.
קחי בחשבון שבמקפיא רגיל, במדף אמצעי, חלב אם נשמר כשלושה חודשים.
יחד עם זאת מבחינת ערכים תזונתיים ומבחינת שימור הטעם והריח, עדיף כמובן תמיד לתת חלב סמוך ככל הניתן למועד שאיבתו.
כאשר בנך יגדל עוד קצת הוא ממילא יאכל מזונות נוספים ופחות תצטרכי להסתמך רק על חלב אם - הכל בהתאם לגיל ולהתפתחות האישית של בנך, כמובן.
מכיוון שבשעות הבוקר אנחנו שופעות חלב אני ממליצה לך לנסות ולהניק מצד אחד ומיד לאחר מכן לעשות עיסוי נעים כדקה או שתיים לשד השני ולשאוב מאותו צד השני.
בכל כמה שאיבות תוכלי לאסוף כמות של ארוחה. אם בכל שאיבה תאספי כשליש ארוחה זה קצב שאיבה עדין וטוב בעיני, שלא יגרום לייצור יתר ולגודש - כדאי להיות ערות לכך.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
הדס18/02/2013כמה בערך זה שליש ארוחה במיליליטר...? אין לי כמובן מושג כמה הוא יונק בארוחה,
איך אדע כמה לשאוב?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך - תגובה
לילי עוזיאל26/02/2013תינוקות יונקים רגילים בדרך כלל לארוחות לא מאוד גדולות.
בתחילת הדרך גודל הארוחה נבחן לפי המשקל.
תינוקות השוקלים כ5 ק"ג יסתפקו בכ100 סמ"ק לארוחה. בגיל 3-6 חודשים תינוק יונק ממוצע יצרוך "רק" בין 120-150 סמ"ק לארוחה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)