הנקה מלאה ואי עליה במשקל התינוקת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנקה מלאה ואי עליה במשקל התינוקת
    ימית
    13/03/2013

שלום,
    יש לי ילדה בת 4 חודשים יונקת הנקה מלאה כמעט כל שעתיים גם בלילה. היינו בטיפת חלב במשך שלושה שבועות היא עלתה רק 100 גרם. המשקל שלה היום הינו 5.2. עקומת המשקל שלה ירדה דרסטית. לעומת זאת הייתה עליה יפה בגובה ובהיקף הראש.
    ברצוני לציין כמה עובדות:מהלך ההריון היה תקין, הייתה לי סכרת הריון שהייתי מאוזנת על ידי דיאטה בלבד.
    לאחר הלידה ירדתי הרבה כ- 20 קילו והמשקל שלי כעת47 ק"ג והגובה 1.64.
    האם זה משפיע על גדילת הילדה?
    ניסיתי לתת לה פורמולה אך היא לא מסכימה בשום פנים ואופן בקבוק.
    אני מאוד מודאגת בגלל אי העליה במשקל....

מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הנקה מלאה ואי עליה במשקל התינוקת - תגובה

הדר עמית מלר
    13/03/2013

שלום ימית,

האם תוכלי לפרט קצת יותר - האם בכל ארוחה היא יונקת משד אחד או משניהם ?
    כמה פעמים היא עושה פיפי וקקי ביום ?
    האם היא רגועה בין ההנקות ?
    באיזה משקל היא נולדה ובאיזה שבוע ?
    אני אינני דיאטנית, אך מהנתונים שכתבת - את נמצאת בתת משקל. ה- BMI שלך הוא מתחת ל- 18 וזה ממש תת משקל.
    האם את עשית בדיקות דם כדי לוודא שאין לך חוסרים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה מלאה ואי עליה במשקל

ימית
    13/03/2013

הי הדר,
    תודה על תשובה מהירה.

היא יונקת כל פעם מצד אחד משהוא שבין 5- 10 דקות.

לגבי פיפי - אין בעיה היא עושה וגם קקי - יש לה לפחות יצאה אחת ביום ואפילו יותר.

היא נולדה בשבוע 38 במשקל של 3.125 ק"ג.

בין הנקה להנקה היא רגועה היא די פעילה - משחקת עם הידים, תופסת דברים, מתהפכת מהגב לבטן.

אבל נושא אי העליה במשקל מדאיג כי אני רואה שהיא רזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה מלאה ואי עליה במשקל - תגובה

הדר עמית מלר
    13/03/2013

הי ימית

נסי לעבור להניק אותה בכל ארוחה משני הצדדים. כך - היא תקבל חלב משני השדיים בכל ארוחה, וגם - שני הצדדים יקבלו גירוי כדי לייצר עוד חלב.
    אחרי שהיא ינקה מצד אחד והיא רגועה - את יכולה להרים לגרפס, ו/או להחליף טיטול. לאחר מכן - הציעי לה גם את הצד השני. בהנקה מצד אחד בכל ארוחה - זה יכול לגרום לירידה בכמות החלב שאת מייצרת.
    הייתי מציעה לך להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת IBCLC כדי שתראה מה עוד אפשר לעשות כדי לעזור לקטנה לעלות יותר במשקל.
    האם חזרת לקחת גלולות נגד הריון לאחרונה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו