מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משך הנקהעירית13/03/2013
שלום,
בני בן 5 ימים בהנקה מלאה. עד כמה שאני יכולה להתרשם יש לי מספיק חלב והוא יונק באפקטיביות יחסית. העניין הוא שהוא יכול לאכול במשך שעות ברצף. הוא ממשיך לינוק תוך כדי נמנום ורק כשהוא נרדם אני מורידה אותו (אחרי בערך חצי שעה מכל צד כולל זה שהוא נרדם ואני מעירה אותו כדי שיסיים את השד). ברגע שאני מניחה אותו במיטה הוא מתעורר בבכי ורוצה עוד ( מחפש פטמה ונוחר(. זה יכול להימשך כך גם שלוש וארבע שעות למרות שלהבנתי כבר עברנו בהצלחה את שלב הנקת האשכול. בין האכלות כשהוא כבר נרדם הוא יכול לישון גם 4 שעות ואולי יותר אבל אני מעירה אותו.
בקיצור, האם זה נורמלי? כמה זמן אמורה להימשך האכלה בגיל הזה מכל צד וסך הכל?
אשמח מאוד לחוות דעת ועזרה כי זה נראה לי מוגזם לגמרי ועם ילדה גדולה בבית אני לא יכולה לשבת ככה כל היום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משך הנקה - תגובה
לילי עוזיאל15/03/2013ליאן שלום ומזל טוב,
הנקת אשכולות זה תאור להתנהגות הטבעית של תינוקות. יש שעות שבהן הם יונקים, עם הפוגות. יש שעות שהם נחים. בגיל כה צעיר אנחנו לא מצפים מתינוק לאכול במשך x דקות פעם בy שעות. אנחנו מצפים שיהיו שעות פעילות ושעות של מנוחה.
אנחנו רוצים לראות 3-4 חיתולי צואה ביום ולפחות 6 חיתולים רטובים. הצואה של תינוק הניזון מחלב אם היא נוזלית ובצבע צהוב חרדל.
כשיש צואה בחיתול - תניחי שיש גם פיפי.
לפעמים אפשר לייעל את ההנקה על-ידי שיפור תנוחת ההנקה וההצמדה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)