גמילה מהנקה תינוקת בת שנה וחודש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מהנקה תינוקת בת שנה וחודש
    קרן
    27/03/2013

אני מניקה את ביתי בת השנה וחודש בבוקר ולפני השינה (היא ישנה לילה שלם)

מאז שהיא נולדה עד עכשיו היא רגילה לחלב אם בלבד מה גם שהיא אלרגית לחלב אז העדפתי להניק אותה.

גיליתי שאני בהריון בשעה טובה ואני מעוניינת להפסיק להניק, רציתי לשאול אותך איך עושים זאת??

התחלתי לתת לה בימים האחרונים נוטרומיגן (כי שמעתי דברים לא טובים על התחליף סויה) והיא שותה את זה בבוקר..

הקושי האמיתי יהיה בהנקה שלפני השינה...אשמח לעצתך

תודה

קארין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה תינוקת בת שנה וחודש - תגובה

לילי עוזיאל
    02/04/2013

שלום קארין,

ברכותיי על ההריון החדש וכל הכבוד על תקופת ההנקה המכובדת. נתת לבתך מתנה נהדרת שתלווה אותה שנים רבות קדימה.
    תינוקות רבים גומלים את עצמם בסוף השליש הראשון או קצת אחרי בעיקר בגלל התמעטות כמות החלב ויתכן שגם בגלל שינוי בטעם. סביר להניח שאם את קרובה לכך - הזמן ייעשה את שלו...
    במידה ואת משוכנעת שאת רוצה לגמול את התינוקת, כמו בכל שינוי אני ממליצה להיות עקבית ולא לזגזג. כל עוד את עקבית אני בטוחה שתוכלי לייצר שגרת ערב שאינה כוללת הנקה. אין דרך אחת בלבד שהיא הנכונה.
    יש אמהות שיותר קל להן קודם לשנות את הסדר - להניק, לקלח, לספר סיפור ולהשכיב במיטה.
    יש אמהות שמראות שחושך, וכולם הולכים לישון וגם הציצי הלך לישון - דומה למה שעושים כשרוצים לגמול מהנקת לילה, רק מוסיפים שהיא כבר גדולה והחלב נגמר. מחליפים את ההנקה בחיבוקים רבים כדי לספק את הצורך בקרבה ובתחושת בטחון.
    הסוד הגדול הוא ההתמדה, למרות הרגעים הקשים שבדרך.
    כדאי לתאם עמדות עם בן הזוג ולדאוג לקבל את תמיכתו ברגעים הקשים, כדי שלא יהיו (מרצון טוב כמובן) משפטים מחלישים כמו: אולי תתני לה רק הפעם, לשתיכן מאוד קשה... תקשורת עם בן הזוג, תאום עמדה שמקובלת על שניכם ועקביות של שניכם - תמיד מומלצת!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו