מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות הנקה.יעל א.16/03/2008
כאשר אני מניקה את ביתי בשד אחד אני מגלה שבעת היניקה נשפך לה בין הצדדים חלב.
האם זה בהכרח מעיד על כמות רבה או על זרימה מהירה?
האם ייתכן ובשל כך היא עושה הפסקות בין יניקה ליניקה - נניח כל 2 דקות?
בהנחה וכך-איך אדע האם היא אוכלת מספיק האם להמשיך להציע השד לאחר כל הפסקה - כי מצד אחד איני יודעת האם היא שבעה ומצד שני חוששת להעמיס עליה (היא הקיאה כבר פעמיים והחלה לפלוט)
לציין כי התינוקת בת 5 שבועות ומשקלה עלה מתחילת הלידה ב-750 גרם נכון ללפני כמה ימים.
שאלה נוספת מתייחסת להאכלה בלילה - התינוקת אינה רגועה כמעט כל הלילה אך לא בוכה ולכן איני יודעת האם כן להרימה ולהאכילה או לדלג עד שתבכה..
זה מאוד מתסכל שכן איני ממש יודעת להבחין מתי היא אכן רעבה
(בעיקר שבעת הלילה - היא מזיזה ידיים ורגליים בעצבנות אך אינה בוכה...)
שאלה אחרונה -= מדוע גם לאחר האכלה התינוקת לא רגועה כאשר אני מנסה לעשות לה גרעפס..
היא זזה כאשר אני מחזיקה אותה עד כדי קושי לעשות גרעפס בשל תנוחה שאינה נוחה...
האם בהכרח אם אחרי הנקה כאשר היא עושה תנועות עם הפה/ או מציצת גופי או החולצה שלה היא רעבה?
השאלה המרכזית - כיצד אדע שאני נותנת מספיק בזמן ההנקה כאשר היא מפסיקה לינוק ולא נוצר מצב של עומס (נניח הצעתי השד לאחר כל עצירה מס' פעמים עד שהיא הקיאה....)
מה עצתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לטלי
ג'ניס זאוסמר16/03/2008היי טלי,
תקין לגמרא שיש לך נזילת חלב בזמן שאת מניקה. לא בהכרח אומר שיש כמות רבה או זרימה חזקה .
כנראה שהיא אוכלת טוב מאוד וחבל שאת צריכה כל כך להתלבט. אם היא עדיין רעבה היא תוכל ואם לא עז לא. אין צורך לחשוש על עומס - אם היא פולתת לא קרה כלום.
אם בלילה היא לא רגועה אבל לא בוכה - אין צורך להאכילה.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להצעות!!
דפי23/05/2008הי יעל א.
רציתי להזדהות איתך ולדעת ( מכיוון שאני רואה שעברו כחודשיים מאז שאלתך...) אם מצאת תשובות. הבן שלי בן חודש וגם כן נשפך חלב מהצדדים בזמן ההנקה, בנוסף הרבה פעמים הוא נחנק בזמן ההנקה (אולי מזרימה גדולה או מתנוחה לא טובה....) ואחרי שאני מרימה אותו הוא מתפתל , כאלו משהו לא נוח לו, הרופאה אמרה לי לתת לו תרופה לריפלוקס בלי לבדוק אותו (ואפילו שהוא לא פולט בקשת) ואני חוששת שאולי זה לא ריפלוקס וישנו פתרון אחר. אשמח להצעות ותגובות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לדפי
ג'ניס זאוסמר23/05/2008היי דפי,
יש מצב של עודף חלב ו/או חלב הזורם בזרם או שפריצים חזקים. מצב כזה אם הוא קיצוני עלול להפריע לתינוק ולגרום לו להזיל חלב מהצדדים. אם זה המצב בלבד אין מה להתרגש - לא נורא. אם המצב כולל גם קושי באכילה עקב זרם חזק אפשר להניק אותו כאשר את בתנוחה של תצי שכיבה או ממש את שוכבת על הגב - דבר המקל על התינוק. אפשר גם להוציא חלב ידנית לפני היניקה עד שהשפיצים נפסקים ועז להתחיל להניק אותו. את כך חוסכת לו את הקושי של השפריצים והוא לא מתמלא על החלב הקדמי.
דרך אגב רפלוקס לא חיב להתאפיין על ידי הקאות בקשת.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)