מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עוזבת תינוקת יונקת ל-4 ימים.....מיכל08/05/2013
שלום, מחר בלילה אני טסה לחו"ל ל-4 ימים. יש לי תינוקת בת 7 חודשים בהנקה כמעט מלאה (חוץ מ-3 ערבים בהם היא מקבלת בקבוק לפני השינה וכמות משתנה של מוצקים בבוקר ובצהריים) ורציתי לשאול מספר שאלות לגבי הזמן שתישאר עם ההורים שלי:
1. כמה ומתי עלי לשאוב עמ"נ שכמות החלב לא תרד? (יש לי משאבה ידנית של מדלה, אני שואבת איתה בעבודה 3 ערבים בשבוע ומה שיוצא זה כמעט תמיד פחות ממנה, בסביבות 80 מ"ל). האם במרווחים קבועים, או בזמנים בהם היא אוכלת בד"כ, או סתם מתי שיוצא?....
2. היא התחילה לאכול מוצקים לפני חודש, בבוקר היא אוכלת מנה יפה של פירות או דייסה אבל כמעט תמיד רוצה גם לינוק חצי שעה-שעה אחרי זה. בצהריים היא לא אוכלת הרבה ואני מניקה אותה בנוסף. איך צריכות להתנהל ההאכלות בהעדרי (מטרנה)?
3. מה לגבי מים? עד עכשיו נתתי לה מים רק אם אכלה כמות משמעותית של אוכל מוצק. בימים החמים הנקתי יותר. איך זה עובד עם תמ"ל?
4. בלילה היא אוכלת בד"כ פעמיים. עדיף שאמא שלי תתן לה בקבוק פעמיים בלילה או שתנסה להרדים אותה בלי? (כי אני חושבת שאולי הסיבה שהיא יונקת בלילה היא לא מרעב אלא כי זה מרגיע אותה)
5. כמה מטרנה לתת לה בכל ארוחה?
אגב, בעוד כחודשיים אני אאלץ להפסיק להניק אותה כי אתחיל לקבל תרופות שאסורות בהנקה, אולי זה פרמטר שישפיע על התשובות.....
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוזבת תינוקת יונקת ל-4 ימים..... - תגובה
לילי עוזיאל16/05/2013שלום מיכל,
ככל שתרבי להוציא חלב מהשד, ככה תישמר תפוקת החלב שלך.
יש חשיבות לריקון תכוף של השד , בערך כנגד זמני הארוחות שלה, כדי להמנע מגודש
שעלול כמובן להפוך לסתימה או דלקת.
גם אם התפוקה תרד במקצת - אל תדאגי, תני לתינוקת
לינוק קצת יותר והיא כבר תטפל בזה ;)
נסיעה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)