עלייה מועטה במשקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עלייה מועטה במשקל
    ת. ג.
    19/03/2008

שלום רב,
    בתי נולדה 3.5 ק"ג (אחוזון 60). היום היא בת 3.5 חודשים. בתחילה היתה עם תוספות עד שבעזרת יועצת הנקה, הצלחתי עד היום הנקה בלבד. הבעיה - היא לא עולה מספיק במשקל - היא שוקלת 5.3 ק"ג. רופא ייעץ לרווח הנקות למינימום שעתיים וחצי כי היא יונקת 3-4 דקות מכל צד ואז היא לא מקבלת את החלב השומני, ואם זה לא עוזר אז חובה לתת תוספות כי היא לא תכפיל את משקלה ב-5 חודשים. אני שוקלת אותה כמידי שבוע בטיפת חלב, והעלייה השבועית היא בדרך כלל 100 גרם לשבוע. השבוע האחרון עלתה רק 30 גרם. היא עדיין באופן עקבי באחוזון 25. (בנוסף אנחנו לפני מעבר למספר שנים בחו"ל, ברור לי שזה אולי משפיע...)
    כמו כן, בתי סרבנית בקבוקים! הייתי נותנת לה תוספת שאובה, אבל היא לא רוצה (למרות שבעברה היתה עם בקבוקים). אני שואבת כמעט אחרי כל הנקה, וגם לוקחת חילבה וסירפד...
    שאלותיי בבקשה:
    1. האם בענייך העלייה תקינה? האם חובה להכפיל את המשקל בחצי שנה? מספיק שהיא עולה במשקל, לא משנה בכמה?
    2. לי יש תחושה שחסר לי חלב. איך להגביר ייצור מעבר למה שציינתי?
    3. יכול להיות שכך בתי אוכלת וזה הדרישה שלה?
    4. הרופא ציין שיש לה פוטנציאל לאכול יותר. יכול להיות שהיא התרגלה למעט, כי זה הכמות שאני מייצרת? (היא חיונית, מתפתחת יפה, ישנה בלילה, מתעוררת כל 4 שעות לאכול ואז יונקת 4 דקות בערך מכל צד, אני מעבירה צד כי נראה שאין אחרי הזמן הזה, אני לוחצת ואין )
    5. האם נכון לרווח לפחות שעתיים ביום ולא לתת כל פעם כי אז היא ממש יונקת דקה שתיים?

סליחה על האורך אבל חשוב למתן התשובה...) תודה מראש, ואשמח לכל עצה נוספת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עלייה מועטה במשקל

הוספת תגובה

• תשובה לת,ג,

ג'ניס זאוסמר
    19/03/2008

שלום רב,
    כל עוד שתינוק לא יורד באחוזון זה אמור להיות בסדר. אבל עליה של 30 גר. בשבוע לא מספיק ובקרוב את כן תראי את הביטוי באחוזון קרוב לוודאי.
    התינוקת שלך צריכה אוכל לא רק לעלות במשקל אלה גם להתפתחות תקינה שלה, של המוח שלה והשרירים שלה והעצמות שלה וכו.
    אין אף אחד יותר בעד הנקה ממני ואני לא אומרת לך להפסיק אבל את חייבת לספק לה יותר אוכל.
    אני לא מבינה את השיטה של הגבלה המרווח בין הרוחות - תנסי לתת לה מתי שהיא רוצה וכצה שהיא רוצה - ותראי. מי אומר שכך היא לא מקבלת את החלב השומני? אולי כן.
    תקחי חילבה - 9 ליום
    תשאבי עם מכשיר - סוס עבודה, חשמלי ולא ידני
    מתח, כידוע לך , לא תורם למצב
    תני לה תוספות בכל דרך אפשרית - תנסי בקבוקים ופטמות שונות ושמשהו אחר יאכיל אותה ולא את.
    תבקשי מהרופא שלך תרופה בשם מוטיליום במינון של 20 מיליגרם שלוש עד ארבע פעמים ביום.
    התרופה הזאת מגבירה חלב ויש לה השפעה טובה.
    תודיעי לי מה קורה.
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיעוט חלב - המשך

ת.ג.
    25/03/2008

תודה על תשובתך, אני מאוד מעריכה את עזרתך בנושא. אני כבר נמצאת באמסטרדם המושלגת, וטרם הספקתי לשקול את בתי, אעשה זאת בימים הקרובים ואז נראה מה המצב. מספר שאלות נוספות:

1. מתי נכון לנסות ולתת את הבקבוק? בשבוע האחרון אני נותנת לה והיא מכניסה לפה (בקבוק של נוק), יוצא חלב אבל היא לא בולעת, קצת אולי... ממני היא דווקא מוכנה להכניס אותו. אני עושה זאת בשעות הבוקר והצהריים, כשהיא לא רעבה, כמו משחק. לאור תשובתך, נראה כי צריך יותר לפעול. האם צריך יותר פעמים גם בלילה וגם עם בעלי? אם אני אמשיך ככה, זה יכול לקחת זמן...

2. הרופא המליץ לרווח בין הארוחות כי אם היא יונקת יותר מדי פעמים ביממה וקצר 3-4 דקות, היא לא מגיעה לחלב השומני, שמגיע אחרי 5 דקות. היא אוכלת בערך כל שעתיים שעתיים וחצי, ובלילה כל 4 שעות בערך. האם להעיר אותה להנקה, לפעמים היא ישנה יותר, ועוברות להם שלוש שעות במשך היום..

3. האם החילבה לא משפיע על טעם החלב? והאם כמוסות סירפד יכולות לעזור?

תודה על העזרה והתמיכה, אהיה בקשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו