גמילה מהנקה בגיל שנתיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מהנקה בגיל שנתיים
    לילך
    02/06/2013

שלום

הבן שלי עוד מעט בן שנתיים, הוא יונק פעמיים ביום בוקר וערב
    אני רוצה להיכנס להריון נוסף והבנתי שהנקה מכווצת את הרחם אז אני חושבת להפסיק את ההנקה.

מה אפשר לתת לו לשתות או לאכול בבוקר ובערב במקום ההנקה?
    האם חלב רגיל? חם או קר? שוקו? תה? או פשוט אוכל?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מהנקה בגיל שנתיים

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה בגיל שנתיים - תגובה

לילי עוזיאל
    02/06/2013

שלום לילך,

איזה יופי לשמוע על הנקה מוצלחת כל-כך. ילדך קיבל מתנה גדולה שתלווה אותו ואת בריאותו כל חייו.
    במידה וכיף לך להמשיך ולהניק ואם אין לך הסטוריה של הריון בסיכון גבוה עקב הפלות, אין כל מניעה להמשיך ולהניק בהריון.
    הנקה של פעמיים ביום גם לא מפריעה להרות לרב המכריע של הנשים. אם קיבלת מחזור - בדרך כלל אין כל בעיה.
    יש נשים שבעת הריון הפטמות שלהן רגישות יותר ולכן רוצות לגמול.
    יש תינוקות שיגמלו את עצמן כאשר בהמשך ההריון החלב ייפחת וטעמו ישתנה.
    יש אמהות שרואות בכך גמילה טבעית הדרגתית ונחמדה.
    כל אחת בוחרת לפי רצונה וטעמה.
    יש אמהות שמניקות את התינוק שנולד ואת הילד הגדול יותר במקביל. זו תרבות שקיימת בארץ יותר ויותר, גם אם עדיין לא מאוד נפוצה.
    זה נקרא "Tandem Nursing" ותוכלי לחפש בגוגל ולקרוא על כך באינטרנט.

לגבי מה לתת לאכול בארוחת הבוקר: מזון מזין ובריא, לפי טעמו של הילד ולפי הרגלי התזונה של הבית.
    דייסת קוואקר, כריך קטן, יוגורט (רצוי כמובן לא ממותק, או עם פרי חתוך או מעט דבש). יש עכשיו מלונים נפלאים. אצלי מאוד אוהבים מלון ולידו כף גבינה.
    דגני בוקר כמעט כולם הם פשוט ממתק בהסוואה של מזון בריא. הם עתירי סוכר ונתרן וחלקם גם עתירי שומן. ברב המקרים זה מזון מאוד מעובד. לטעמי עדיף לא להתחיל כי קשה להפסיק...

מה שיותר חשוב בעיני זה להיות עקבית אם החלטת לגמול ולתת הרבה הרבה מגע פיזי, חיבוקים וקרבה.

שתהיו בריאים ושמחים :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו