מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה מהנקהלילך12/06/2013
שלום
אני רוצה לגמול את הבן שלי מהנקה של כמעט שנתיים
עכשיו אני מניקה רק פעם אחת בערב.
מה אני אמורה לעשות עכשיו? להפסיק הנקה וזהו? ומה עם הגודש?
האם תהיה לי בעיה עם החלב בילד השני? האם לוקחים משהו להפסקת החלב?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מהנקה - תגובה
לילי עוזיאל12/06/2013שלום לילך,
הענקת לבנך מתנה מופלאה שתלווה אותו כל חייו.
הכי חשוב זה להכין את הילד הכנה קצרה (הטקסט יהיה קצר ופשוט, למשל: אתה כבר לא תינוק אז החלב נגמר). לבני שנתיים עדיין אין תפיסת זמן מגובשת, לכן למשל אם יום ששי הוא יותר בולט לילד ביומיום (אם הוא בגן) אז כדאי לכוון לשם.
אפשר לעשות טבלה קצרה (ימים בודדים) ולהדביק בכל יום מדבקה כדי להמחיש.
עבור הילד חשובה מאוד העקביות (לא לחזור ולהניק לאחר שהחלת לגמול)
כי זה מאוד מבלבל את הילד.
כל הילדים זקוקים לקרבה גופנית לאמא. כשגומלים מהנקה, פשוט מתחבקים יותר...
לעניין גודש, אם יהיה, מומלץ לסחוט מעט חלב. לא לנסות
לרוקן את השד אלא רק מעט לרווח.
השד שנשאר מלא משדר לגוף להפסיק בהדרגה לייצר חלב.
אין צורך בכל טיפול נוסף בדרך כלל.
אם את אוהבת חליטות נענע ומרווה - שתי להנאתך
וזה גם תומך בהפחתת הפרשת החלב.
לא תהיה כל השפעה לרעה של הגמילה על ייצור החלב לאחר ההריון הבא.
המשיכי להנות מילדך ובהצלחה בהמשך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת הנקה
אסנת17/06/2013ציינת את המרווה, גם אמא שלי אומרת לי שזה עובד אבל אני לא ממש נהנת מהטעם, כמה צריך לשתות מזה במהלך היום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת הנקה - תגובה
לילי עוזיאל17/06/2013קודם כל נעשה סדר: לא צריכים לשתות מרווה בכלל.
זה יכול לתמוך בתהליך הפחתת החלב אשר יקרה ממילא
אם החלב יעמוד בשד.
חשוב לסחוט ידנית כשיש תחושה של עומס לא נעים בשד.
כאשר מניקים מעט לא תמיד יש צורך לסחוט.
אפשר גם לעשות קנקן חליטת נענע קרה ולשתות לאורך היום.
לרוויה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רוצה לזרז
אסנת18/06/2013ובדיוק בגלל אני שואלת, מפריע לי הטפופים מדי פעם כי אני כבר חזרתי לעבוד. ראיתי שיש גם כמוסות של מרווה בסולגאר. זה משהו שיכול להתאים גם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רוצה לזרז - תגובה
לילי עוזיאל19/06/2013לא מכירה ולכן לא יודעת.
נענע ופטרוזיליה בכמויות גדולות יעזרו.
יש גם אפשרות לקחת כמה פעמים תרופה לייבוש נזלת שגם מייבשת את החלב אבל רק בהתיעצות עם רופא המשפחה ולאחר קבלת מרשם מתאים.
בדרך כלל זה לא נחוץ והכי טוב זה לתת לגוף לעשות את מה שהוא יודע כל-כך טוב....
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת הנקה - תגובה
לילי עוזיאל17/06/2013קודם כל נעשה סדר: לא צריכים לשתות מרווה בכלל.
זה יכול לתמוך בתהליך הפחתת החלב אשר יקרה ממילא
אם החלב יעמוד בשד.
חשוב לסחוט ידנית כשיש תחושה של עומס לא נעים בשד.
כאשר מניקים מעט לא תמיד יש צורך לסחוט.
אפשר גם לעשות קנקן חליטת נענע קרה ולשתות לאורך היום.
לרוויה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)