תינוק לא רגוע בהנקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק לא רגוע בהנקה
    כנרת
    06/10/2013

שלום, בני כרגע בו חודש ניזון מהנקה מלאה, איך שהשתחררנו מבית החולים התחיל להשתולל כשאני מניקה אותו. בדרך כלל הוא משתולל באותן שעות בסביבות 6 בבוקר 13 בצהריים ו21 בערב. הוא יונק קצת ואז דוחף את עצמו מהחזה אחורה ומתחיל לבכות ולחפש את הפטמה כשאני מחברת אותו שוב הוא מוצץ פעם אחת ושוב מתנתק ומתחיל לבכות. הוא נרגע כשאני מרימה אותו לתנוחת גרפס (בדרך כלל לא עושה גרפס וגם אם עושה ואני מנסה להאכיל אותו שוב ממשיך להשתולל) או כשאני משכיבה אותו עם הבטן על הירכיים שלי. אחרי שהוא נרגע ונח קצת משהו כמו חצי שעה 40 דק' מבקש שוב לאכול והדבר חוזר על עצמו. בסופו של דבר כשעה וחצי אחריי שהתחלתי לנסות להניק אותו הוא נרגע ואוכל טוב. בשאר היום לא עושה בעיות. הוא עולה יפה במשקל ב2/9 נולד 3436 השתחרר מבית החולים ב5/9 3180 ב17/9 שקל 3990 וב29/9 4710. הוא סובל מגזים יכול להיות שיש קשר בין הדברים? למרות שמגזים סובל כל היום? יכול להיות שמדובר ברפלוקס סמוי? (הוא לא פולט כמעט בכלל) חשוב לציין שזרם החלב שלי נורא חזק ובגלל שהיה נחנק ממנו אני מאכילה אותו כאשר ראשו קצת מעל החזה כדי שהזרם יהיה חלש. ושאלה נוספת שלא קשורה לנושא היא האם כדאי לרווח בין ההנקות? ואם כן איך? כרגע אני מניקה לפי דרישה בלילה כל 3-4 שעות ביום כל שעתיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק לא רגוע בהנקה

הוספת תגובה

• תינוק לא רגוע בהנקה - תגובה

לילי עוזיאל
    07/10/2013

פש היקרה,

נשמע לי שההנקה בסדר גמור. הילד עולה יפה מאוד פלוס, את קשובה לו ומניקה על פי צרכיו ומרווחי ההנקה מעולים.
    נסי לסחוט חלב ידנית לפני תחילת ההנקה, כדי להפיג את הזרמים החזקים. כשהוא יגדל קצת הוא יצליח להתמודד איתם יותר טוב.
    אני לא מבינה מה כונתך בזה שהוא בא מעל לשד. אציין שחשוב להקפיד שהוא תופס יותר רקמת שד מכוון הסנטר ולא מהאף. זה מכוון את הפטמה לגג הפה ומגרה לו את אזור המציצה. אולי גם בגלל זה הוא מתוסכל.
    כמו כן, האם את מניקה משני צדדים בכל ארוחה? אם השד שלך גדול או בינוני ייתכן שעדיף שתניקי משד אחד בכל ארוחה. זה אומר שבתקופה הראשונה תצטרכי לסחוט ידנית קצת מהשד שלא מתנקז בארוחה - כדי למנוע בו גודש.
    זה יימתן לך קצת את ייצור החלב.
    בקשר לריפלוקס סמוי - האם התינוק ״לא סובל״ שמשכיבים אותו?

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

כנרת
    07/10/2013

תודה על התגובה המהירה. כשרשמתי שהוא מעל השד התכוונתי שאני שוכבת כמעט שכיבה מלאה על הגב והוא שוכב עליי בטן לבטן. לא נראה שהוא סובל בשכיבה. יכול להיות שבזמן שהוא משתולל הוא לא באמת רעב אלא רוצה תשומת לב? שיחזיקו אותו על הידיים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

לילי עוזיאל
    07/10/2013

פש יקרה,

את מכירה את ילדך טוב מכולם.
    אם לא עבר זמן רב מאז ההנקה הקודמת - בהחלט יכול להיות שהוא לא רעב.
    אנחנו האמהות - תמיד בעמדה של מציעות. אם הוא לא מעוניין ומשהו אחר גורם לו שביעות רצון - התשובה בידייך...
    לגבי הנקה בהשענות לאחור: זה מ צ ו י ן!
    שימי רק לב שהוא בא אל השד כאילו הוא מסתכל למעלה. איך? שימי אותו מעליך כשקצה הפטמה מול נחיריו ולא מול שפתיו.
    ראי מאמר שלי בנושא הנקה אינסטינקטיבית באתר שלי (גוגל לילי עוזיאל יועצת הנקה).

תהנו!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו