בעייה בלפיתת שד+הזנה בחלב שאוב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעייה בלפיתת שד+הזנה בחלב שאוב
    מירי
    19/10/2013

היי, יועצת הנקה icbc לא הצליחה לעזור לי אז אני אנסה להתייעץ עם עוד מומחים. איך-אם בכלל-ניתן לאמן תינוק בן חודש וחצי לפתוח פה גדול ולינוק באופן תקין? בינתיים מה שקורה זה שבני לופת רק חלק מהשד ובעצם יותר שותה מאשר יונק את החלב ה"קל", הקדמי(כמובן שנותרים לי סימנים על הפטמות) את השאר אני נאלצת לשאוב ולהוסיף לו. היועצת שללה לשון קשורה ואמרה שאולי זה מבנה החיך התחתון שאותו הוא מתקשה לפתוח(כשניסינו "לעזור" לו הוא צרח ובכה). האם יש לקחת אותו למומחה?(אגב היתה לי פטמה שקועה שעם ההנקות והשאיבות כבר בולטת החוצה..ויש לי עטרה דקה, לא עבה וכהה כמו ה"אופטימלית", האם יש קשר?)ושאלה נוספת- אני נותנת לו חלב שאוב בבקבוק עם פטמת אוונט שלב 1 ולמרות זאת זה מגיע לו בשלוקים גדולים(אני מנסה להנמיך את הזווית ולהצמיד לו יותר לפה ועדיין...) והוא מתעצבן..האם ניתן להוסיף חצי כפית קורנפלור כדי להסמיך ולהקל עליו או שזה מיותר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בעייה בלפיתת שד+הזנה בחלב שאוב - תגובה

לילי עוזיאל
    20/10/2013

מירי שלום,

גם אני יועצת מוסמכת IBCLC....

רובנו בעלות נסיון קליני רב אולם לצערנו גם אנחנו לא יכולות לפתור כל בעיה.
    אם יש קושי מכני בפתיחת הפה אפשר להתיעץ עם מטפלי קרניו סקרל. זה טיפול מגע עדין שיכול לעיתים לחולל שינוי גדול בתחום הזה.
    אם הבעיה היא שהילדון פסיבי ויש חשש שלא מפעיל טוב את הכלים בפה שלו- כדאי יהיה להתיעץ בקלינאית תקשורת. היא יכולה להמליץ על תרגילים שיאמנו אותו וישפרו אולי את יכולותיו.
    לגבי האכלה מבקבוק - נסי להושיב אותו יותר זקוף ולתת לו את הבקבוק מקביל לרצפה כדי שהוא לא יוצף בחלב אלא יוכל לשלוט בזרם.

מאיזה אזור בארץ אתם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה, אנחנו מחיפה

מירי
    20/10/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה, אנחנו מחיפה - תגובה

לילי עוזיאל
    20/10/2013

הי,

לצערי אני לא מכירה קלינאית תקשורת שעוסקת בקשיי האכלה באזורכם.
    אני ממליצה לך לנסות לשאות בקופ״ח או במכון להתפתחות הילד.
    גם יועצת ההנקשה הותיקה והמנוסה הדי הרפז היא כתובת מצוינת.

בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו