האם אפשר עוד להציל את ההנקה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אפשר עוד להציל את ההנקה?
    נועה
    25/11/2013

התינוק שלי בן ארבעה וחצי חודשים, ינק מלא עד לפני שבועיים. במסגרת הכנה לחזרה לעבודה, התחלתי לתת לו בקבוק ביום ולהמשיך להניק בערב ובבוקר. לצערי הרב הבקבוק מצא חן בעיניו קצת יותר מדי ועכשיו הוא מעדיף אותו ממש ולמעשה מסכים לינוק רק בלילה או אחרי שינה, וגם זה בחשק שהולך ופוחת. יש לי מספיק חלב (לא זו הסיבה לסרוב שלו) .
    יש דרך להציל את ההנקה אבל עדיין לתת לו בקבוק כשאני בעבודה? הייתי רוצה להניק לפחות עוד חודשיים שלושה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם אפשר עוד להציל את ההנקה? - תגובה

לילי עוזיאל
    28/11/2013

נועה שלום,

זה מאוד חשוב בעיני להמשיך להניק אחרי החזרה לעבודה. מלבד השיקולים כמו החיסוניות - יש פה מרכיב רגשי חשוב גם עבורך וגם עבורו.
    אני מאמינה שיש סיכוי לגרום לתינוק להמשיך לינוק. נסי לעבוד עם מי שאיתו על האכלה איטית מהבקבוק. דמו את ההאכלה מהבקבוק ככל הניתן להנקה.
    הושיבו את הילדון בחיקכם, תנו לו לחוש את פטמת הבקבוק ורק כשהוא פוער פה תנו לו את הבקבוק, כך ששפתיו יהיו על הצד הרחב של הפטמה. החזיקו את הבקבוק ככה שבהתחלה החלב לא יזרום אליו ורק אחרי 20-30 שניות תנו לחלב להתחיל לזרום (דומה לרפלקס שחרור החלב מהשד).
    גם אז - החזיקו את הבקבוק בזוית מאוזנת ככל הניתן. כך יהיה חלב יהיה רק בחלק הצר של הפטמה. זה עוזר כי כך החלב לא יזרום מעצמו אלא הילד ישלוט בקצב ההאכלה.
    האם מה שהילד מקבל בבקבוק זה חלב שאוב?
    אם לא - בהחלט ייתכן שיש ירידה בקצב זרימת החלב.
    את זה תוכלי לפתור בעזרת שאיבה אחת במהלך שעות העבודה.

בהצלחה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו