מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שילוב בקבוק בהנקהילנה08/12/2013
שלום,
אני צריכה ללדת את הילד השני שלי בעוד מספר שבועות. בילד הראשון הנקתי עד גיל 7 חודשים הנקה מלאה. אני חייבת לציין שהייתי קשורה לילד 24 שעות בלי יכולת לעזוב אותו ליותר מכמה שעות מכוון שהוא לא היה מוכן לקחת בקבוק.
אני יודעת שיש אפשרות להרגיל את התינוק גם לבקבוק אך אינני יודעת איך לעשות זאת.
אשמח לקבל הסבר.
יש לי שאלה נוספת בנוגע למוצץ. שמעתי שאסור לתת לתינוק מוצץ כמה זמן אחרי שהוא נולד במידה והוא יונק. האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב בקבוק בהנקה
ילנה10/12/2013אני חושבת שדילגתם עלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעות לשילוב בקבוק
נטלי02/01/2014יש כמה אפשרויות:
קודם כל חשוב שתביני שההבדל הוא בזרימה, יש תינוקות שמתבלבלים בין הזרימה המאתגרת מהשד לעומת הזרימה הקלילה והמוגברת מבקבוק, זה עיקר הקושי. לעניין זה אפשר להשתמש בפטמת בקבוק שמחקה את הזרימה מהשד כמו למשל קלמה של מדלה (ניתן לרכוש מ"בייבי רותם" ולדעתי גם מ"שילב" ו"דיאדה"). אם התינוק יגלה קושי לקחת בקבקוק ממך רצוי לתת למישהו אחר- בן זוג, סבתא, דודה להאכיל אותוף שאז לא מריח את האמא ואת החלב ומוכן לאכול מהבקבוק.
וגם יכול מאוד להיות שלא תהיה בעיה כלל,,,והתינוק יסכים לאכול גם ממך וגם מבקבוק, כמובן מאחלת לך שכך יהיה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעות לשילוב בקבוק - תגובה
לילי עוזיאל05/01/2014תודה לאנונימית על התגובה.
כיועצת הנקה מוסמכת אוכל לאמר לך שאין איסור עליך לתת בקבוק. האיסור הוא על הצוות בבית החולים. לך מותר לבחור כיצד להאכיל את תינוקך.
ברור שבתוך הבקבוק, חד משמעית עדיף שיהיה חלב אם.
אצל רב התינוקות, לאחר שההנקה מתבססת (בדרך כלל 3-6 שבועות בממוצע) ניתן להציע בקבוק. יש אמהות שנותנות 2 בקבוקים בשבוע כדי לשמר את הרגל הבקבוק במקביל להנקה.
בדרך כלל אין צורך בבקבוק מיוחד ויקר. חשוב להאכיל בפטמה האיטית ביותר האפשרית ובהאכלה איטית, כשהבקבוק די מאוזן (זה מתאפשר כשהתינוק ישוב זקוף בחיקך). זה מכבד את קצב האכילה הטבעי של תינוקות, שהוא קצב ההנקה, די איטי ונינוח.
זה גם מקטין את הסיכון שהתינוק יתאהב באכילה המהירה ויעדיף את הבקבוק על פני השד.
אם זה אפשרי, עדיף שלא אמא תתן את הבקבוק.
כשהתינוק מקבל בקבוק האמא צריכה לשמור על עצמה שלא תהיה בגודש.
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)