מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מס' שאלותיעל א.05/04/2008
שלום רב
ביתי בת חודשיים.
1. לאחרונה בשל יציאות מהבית שאבתי חלב לבקבוק וגיליתי כי התינוקת אוכלת רק 60 cc.
משקלה עומד על כ-4400 (לידה 2970)
האם סביר?
יש לציין לעיתים ניזונה רק משש ארוחות ביום ולכן נראה לי מעט??!!
2 שאלה נוספת לגבי האכלת לילה.
התינוקת יונקת בין שמונה לתשע ואז נרדמת.היא אינה רגועה בלילה ונמצאת באי שקט רוב הלילה בעיניים עצומות אך לא בוכה כלל ולכן איני יודעת האם "להפריע" לה ולהקימה לאכול כי עברו נניח 4 שעות או שמא להניחה לשדר רצון לאכול...
הבעיה שלילה אחד לדוג' היא אכלה בשבע בערב והארוחה הבאה היתה רק בשלוש וחצי בבוקר
אני מוצאת עצמי מעל העריסה שואלת האם להקימה/להניח לה להתעורר או מה??
3. האם בגיל זה בכי הוא הסימן לרעב(לפחות בלילה) כי שמעתי שתינוק יונק יכול להיות רגוע גם כשרעב..
4. מדוע היא יונקת מס' דק' נמתחת לאחורושוב מחפשת שד וכך חוזר חלילה..מדוע היא אינה אוכלת ארוחה בבת אחת? האם הסיבה עלולה להיות קשורה להנקה??
אגב גם האכלה מבקבוק מתבצעת בהפסקות...
מה דעתך??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללימור ל
ג'ניס זאוסמר05/04/2008היי לימור,
המשקל שלה נראה בסדר, אבל נראה לי לפי השאלות הבאות שאפשר לשפר.
1 - העובדה ששאבת 60 מיליליטר לא אומר שהיא יונקת כך. שאיבה ויניקה מניבות תוצאות שונות.
2 - פחות חשוב להתייחס לשעות היניקות מאשר להתייחס למספר היניקות ביממה ואיכות היניקות.
3 - תינוקות בדרך כלל בוכים אם רעבים ולאחר שסמנו ללא בכי. תינוקות יכולים לא לבכות אם הם במצב של אפטיה מחוסר כוח אפילו לבקש על ידי בכי - לא מצבך, או אם באופי שלהם לא להגיב כמו רוב התינוקות.
4 - משיכות אחורה עלוו להיות סימן של מיעוט חלב ( או עודף חלב - לא המצב כאן) או פשוט סגנון של יניקה.
אני ממליצה להניק אותה יותר פעמים ביום ובכל פעם מ-2 הצדדים.אם היא אוכלת יותר ביום אין צורך להעיר אותה בלילה.תלחצי על השד בזמן ההנקה כדי להזרים לה יותר חלב - לחץ מתון בבשר השד 2-3 אצבעות מתחת לשד ואגודל מעל - ללחוץ כל עוד היא יונקת , בזמן הפסקה לפתוח את האצבאות כאילו לתת לשד להתמלא ושוב ללחוץ.
היא צריכה להכפיל את משקל הלידה ב-3 חודשים.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד לשאלתי...
יעל א.05/04/2008תודה על ההתייחסות.
כוונתי לא ששאבתי 60cc אלא שהיא לקחה רק 60cc בהאכלה מהבקבוק שנראה לי מעט מדי לא??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ללימור
ג'ניס זאוסמר05/04/2008היי,
אוקיי
אם תינוק רגיל לינוק בדרך כלל הוא רגיל לכמויות יותר קטנות לעיתים יותר תכופות.
גם ההאכלה מבקבוק שונה ויתכן וזו הסיבה.
יש בקבוקים (ב פריי, אוונט...) שקשה מאוד לתינוקות לאכול מהם למרות שהם מקבלים פרסום רב. אני ממליצה להשתמש בבקבוק "פושט" כאשר לא יונק מהאם. לזכור להחילף את הבקבוקים כל כמה שבועות.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ז"א להחליף בקבוקים.??
יעל א.05/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ג'ניס זאוסמר05/04/2008קיים חומר בפלסטיק של הבקבוקים - הנקרא Bisphenol אשר משתחרר כאשר הפלסטיק נהיה בלוי ולכן יש להחליפם לעיתים קרובות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)